Наред с досегашния билет от 1.00 лев, който осигурява 60

...
Наред с досегашния билет от 1.00 лев, който осигурява 60
Коментари Харесай

Обмислят промени в градския транспорт на Варна, може да се возим цял ден срещу 4 лева


Наред с досегашния билет от 1.00 лев, който обезпечава 60 минути пътешестване с безграничен брой прекачвания, ще се предлагат билети за 1,50 и 1,80 лв. за надлежно 90 и 120 минути пътешестване, също с безграничен брой прекачвания. Предвижда се и целодневен билет от 4,00 лв..

Билетите ще се два типа - на книжен притежател, от машините за продажба, и електронни, закупени от уебсайт или мобилно приложение.  

Въвежда се и електронна предплатена карта за пътешестване на цена от 10 лв., която ще обезпечава 11 часа возене с градските рейсове и тролеи. Картата ще може да се зарежда с друга сума, като на всеки 10 лв. се получава бонус от едно пътешестване в границите на час. 

Посочени са и условията, при които може да се пътува. Така да вземем за пример всеки пасажер с постоянен билет има право да носи със себе си гратис до 2 броя ръчен багаж, в това число музикални принадлежности, като сбора на трите измерения за всеки от тях не надвишава 140 см. Багаж с по-големи размери или над допустимия брой се таксува като свръхбагаж поотделно с билет. За всяка единица багаж, подлежаща на таксуване, само че не таксувана, пасажерът закупува билет за неточен пасажер, който пък коства 30 лв.. Освен това багажът не би трябвало да съставлява заплаха и да се поставя на седалките. Детските колички ще се таксуват, в случай че са без дете в тях. Същото се отнася и за количките за хора с увреждания.

Безплатно в градските рейсове и тролеи могат да се качват ски, скейтборд, шейна или детски велосипед с дължина до 120 см. Живи животните са разрешени, в случай че са в клетка. Домашните любимци пътуват гратис, само че би трябвало да са в клетка с размерите, възможни за ръчен багаж.

Сред нещата, които ще са забранени в публичния транспорт във Варна, е да се пуши, в това число електронни цигари, и консумирането на храни и алкохолни питиета. Забранено е да се проси и събират дарения, както и осъществяване на комерсиална, рекламна и пропагандна активност. Забранява се свиренето на музикални принадлежности, потреблението на високоговорители, слушането на мощна музика и нарушение на спокойствието на останалите пасажери. В транспортните средства не се позволяват лица в нездрав тип или заразно заболели, както и такива, които са под въздействието на алкохол или друго упойващо вещество. За всички тези нарушавания ще се постанова санкция от 50 лв., а пасажерът ще се смъква от транспортното средство.

За възстановяване на сигурността и сигурността на пасажерите, в транспортните средства и на спирките ще има системи за видеоконтрол, се показва още в проектодокумента. 

Въвеждането на нови по тип транспортни документи за пътешестване с публичния градски превоз е в резултат на въведената автоматизирана билетна система и нужда от въвеждане на публични връзки, свързани с използването на публичния градски превоз. В резултат от използване на новата уредба се чака повишение потреблението на публичния превоз на Община Варна, се показва в претекстовете за въвеждане на новата общинска разпоредба, която би трябвало да размени в този момент настоящата такава. 

Проектодокументът е оповестен в Портала за публични съвещания на 21 септември. Очаква се да влезе за гласоподаване в комисиите на Общинския съвет най-рано в края на този месец или началото на идващия.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР