Наречен от New York Times изключителен подарък за всеки, който

...
Наречен от New York Times изключителен подарък за всеки, който
Коментари Харесай

Носителят на Оскар Сам на скалата на СФФ 2019

Наречен от New York Times " извънреден подарък за всеки, който счита, че границата на човешките достижения надалеч не е достигната ", носителят на " Оскар " и отличен с БАФТА филм " Сам на скалата " ще бъде показан пред фестивалната аудитория на 23-тия София Филм Фест – неповторим късмет да бъде забелязан този впечатляващ филм на огромен екран, с помощта на партньорството ни с National Geographic.
Две са извънредните прожекции през месец март – на 12 март (вторник) от 18:00 часа в кино " Люмиер Лидл " и на 25 март (понеделник) от 20:30 часа в Дома на киното.
Филмът е един удивителен, сърдечен и съдбоносен портрет на соло катерача Алекс Хонълд, който се готви да реализира дългогодишната си фантазия – да изкачи най-прочутата канара в света, Ел Капитан, в националния парк " Йосемити ", висока 975 метра... без въже.
Вдъхновяващата история е под напрежение трилър за един спортист, който слага на тестване тялото и убежденията си в блян към успех над невъзможното. Той разкрива каква е персоналната цена на триумфа. С изкусното си майсторство и шеметна операторска работа, режисьорът на документални филми и притежател на голям брой награди Е. Чай Васарели и световноизвестният фотограф и алпинист Джими Чин съумяват да уловят по един извънредно хубав метод откровените човешки мигове, наред с рисковото катеренето на Хонълд. Резултатът е успех на човешкия дух.
" Сам на скалата " бе разгласен за един от десетте най-хубави кино лентата за годината от Entertainment Weekly и бе отличен от критиците по целия свят като " един от най-впечатляващите документални филми за годината ", " извънреден ", " удивителен " и " образно слисващ ". Награден е с три оценки „ Изборът на рецензията “, три награди Cinema Eye, премията на Асоциацията на американските киномонтажисти (ACE) за най-хубав документален филм, номинации от Гилдията на американските продуценти (PGA) и Гилдията на американските режисьори (DGA), както и други самопризнания от сектора.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР