Нарът не е от най-традиционните плодове на трапзата ни, но

...
Нарът не е от най-традиционните плодове на трапзата ни, но
Коментари Харесай

Ето няколко причини да ядете нар всеки ден

Нарът не е от най-традиционните плодове на трапзата ни, само че има изключителни изгоди за здравето ни. Изкушава с хубав цвят, а усетът му е другоземен.

Затова е целесъобразно постоянно да консумираме нар, поучава Actualno.

Ще ви споделим 4 аргументи, поради които нарът би трябвало да е част от вашето меню. Ето ги и тях:

• Нарът се грижи за сърцето;

Сигурно доста от вас са наясно с това, че в семената на нара се съдържат големи количества антиоксиданти. Именно те защищават стените на артериите от свободните радикали и по този начин те се грижат за сърцето, намалявайки риска от артериална плака.

• Нарът оказва помощ за облекчение на болките в ставите;

Ако постоянно консумирате по един нар дневно, вероятността да усетите облекчение в региона на ставите е доста огромна. Опитайте, няма да си навредите с това.

• Наровете оказват помощ по-лесно да се оправим с настинки и грипове;

Плодът има антивирусни свойства и с това той ни оказва помощ по-лесно да се оправим с настинките и гриповете, които са неизменима част от зимния сезон. Дори алените семена да не съумеят да ни предпазят от разболяване, с тяхната интервенция, доста по-лесно ще преборим неразположението.

• Консумацията на нар понижава риска от импровизиран аборт.

Счита се, че в случай че бременните дами постоянно употребяват нар, вероятността от несвоевременен аборт внезапно ще намалее. Наред с това, алената граната подсигурява, че бебето няма да се роди с прекомерно ниско тегло.

Семената от нар могат да се похапват независимо, като добавка към всевъзможни закуски с овесени ядки, мюсли и доста други. Те са превъзходен свършек на всеки един десерт. С тях може да гарнирате салати, а даже и ястия. Вкусът, който придават, е забавен и подхожда на съвсем всеки.

Похапвайте нар всеки ден, тъй като плодът е доста скъп и организмът ни се нуждае от него!

Статията има единствено информативна цел, не замества консултацията с доктор или уравновесеното хранене!
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР