Нарастващото участие на Запада в конфликта в Украйна е очевидно,

...
Нарастващото участие на Запада в конфликта в Украйна е очевидно,
Коментари Харесай

Песков: Очевидно е нарастващото участие на Запада в конфликта в Украйна

Нарастващото присъединяване на Запада в спора в Украйна е явно, Руската федерация го регистрира, само че това няма да промени хода на събитията. Това сподели пред публицисти прессекретарят на президента на Русия Дмитрий Песков, оповестяват съветски медии.

„ Що се отнася до евентуалното продължаващо повишаване на степента на ангажираност на груповия Запад в този спор в Украйна, явно е, че има напредък. Ние вземаме това поради. Още един път дублирам: това няма да помогне за смяна на ход на събитията ", акцентира Песков.

„ Знаем, че Порошенко, Меркел и Оланд, те потвърдиха, че за тях, а това значи и за Украйна, за Франция и Германия, споразуменията от Минск не бяха нищо повече от заслон, с който те прикриваха желанията си да приготвят Украйна за решение на казуса, казусът на Донбас със мощ. Това още един път акцентира, че Путин направи всичко безусловно вярно, като реши да стартира специфичната военна интервенция, с цел да избави хората, които живеят в Донбас ", сподели още Песков.

Той отговори негативно на въпроса на един от публицистите дали разновидността за съветска военна помощ на Донбас е бил обсъждан през осемте години преди началото на специфичната военна интервенция.

„ Не, този въпрос не беше обсъждан. Разбира се, ние деликатно наблюдавахме какво се случва в Украйна и видяхме продължаващата милитаризация на Украйна, видяхме подготовката на Украйна да се опита да реши казуса в Донбас със мощ, което, естествено, ще унищожи в този миг съществуването на Минските съглашения, които към този момент са потънали в забвение ", добави Песков.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР