Нарастващото потребление в Китай, Индия и САЩ може да вдигне

...
Нарастващото потребление в Китай, Индия и САЩ може да вдигне
Коментари Харесай

Светът гори въглища повече от всякога, въпреки зелените цели

Нарастващото ползване в Китай, Индия и Съединени американски щати може да вдигне международното произвеждане на сила посредством въглища до нов исторически най-много, показват от Международната организация по енергетика (IEA). Това се случва на фона на необятно прокламираните политики за понижаване на парниковите газове.

Според организацията, силата, създадена посредством въглища по света се чака да доближи 10 350 тераватчаса през 2021 година, което съставлява растеж от 9% на годишна база. Причина за това е скоростното икономическо възобновяване, което " усили търсенето на електрическа енергия доста по-бързо, в сравнение с доставките с ниски въглеродни излъчвания могат да поддържат ", написа CNN.

Общото търсене на въглища, в това число в промишлености като тези за произвеждане на цимент и стомана, се чака да нарасне с 6% през тази година. Въпреки, че общото ползване на електричество не се чака да надскочи равнищата от 2013 и 2014 година, потреблението може да запише нов исторически връх през идната година, показват от IEA.
Въпреки зелените цели, най-големите стопански системи ускоряват производството на въглища
Въпреки зелените цели, светът не е престанал да разчита на изкопаемите горива. Най-големите производители в света възнамеряват да засилят д...
Прочети повече
Според Фатих Бирол, изпълнителен шеф на IEA, нарастването е обезпокоителен сигнал, какъв брой надалеч се намира света от това да понижи излъчванията до реализиране на въглеродна индиферентност.

Китай е виновен за над половината от международното електричество, създадено посредством въглища, като се чака страната да запише покачване от 9% на годишна база през 2021 година, показват от IEA. Производството на ток от въглища в Индия се чака да нарасне с 12% през тази година.

Изваждането на въглищата от енергийният микс бе измежду главните тематики по време на конференцията за климата в Глазгоу през предишния месец. страните по света реализираха единодушие да понижат потреблението на въглища като част от напъните за задържане на покачването на световната температура колкото се може по-близо до 1.5 градуса по Целзий.

Китай се ангажира да стартира намаление на потреблението на въглища, само че след 2025 година, с цел да даде време на производителите на ток да усилят потенциала си през идните 4 години с цел да съумеят да компенсират отхвърли от въглища.

Още от МЕЖДУНАРОДНИ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР