Нарастващото напрежение около Украйна и конфликта НАТО-Русия беше основна тема

...
Нарастващото напрежение около Украйна и конфликта НАТО-Русия беше основна тема
Коментари Харесай

Извънредно заради Украйна: Депутатите изслушват властта за българската позиция по кризата

Нарастващото напрежение към Украйна и спора НАТО-Русия беше съществена тематика на две съвещания. В Министерски съвет изслушаха военния министър, а в Народното събрание на изключително съвещание депутати изслушват изпълнителната власт и службите.

Позицията на българското държавно управление е ясна и страната ни остава градивен съдружник на НАТО и Европейския съюз. Това съобщи министър председателят Кирил Петков по време на изключителното съвещание на Народното събрание.
Българската войска ще бъде водеща в отбранителната ни тактика, стана ясно пък след съвещанието на кабинета.
„ Не всяваме суматоха в случай, че НАТО е в състояние на бойна подготвеност. Ще подкрепим наличие на НАТО, в случай че държавното управление има смелостта да предложи такава “, стимулира настояването за чуване Даниел Митов от ГЕРБ.
„ Ако държавното управление изиска на територията на България да дойдат натовски бойци, самолети, кораби по проекта на НАТО, ние ще ги подкрепим. Защото ние сме уверени, че единствено общата защита на всички като един ще спрат експанзията “, сподели от своя страна водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.
Премиерът незабавно отговори, че позицията ни ще е ясна и поредна и ще заложим на дипломация, а проблемите са действителни.
„ Ескалацията е сериозна и следим на ежечасна база развиване. Ние не желаеме да сме потребители на сигурност. Искаме да заложим на българската войска. Следим ескалация и се борим за деескалация “, сподели Кирил Петков пред депутатите.
Но армията има доста дефицити в оборудването и България би трябвало да промени това и да влага в него, добави Петков.
А в коридорите министър председателят заяви още нещо значимо - няма да изтегляме хора от Украйна към този момент.

Депутати ще изслушат и шефовете на службите, което обаче ще е на закрито съвещание.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР