Нарастващото използване на изкуствен интелект се превърна в значителен риск

...
Нарастващото използване на изкуствен интелект се превърна в значителен риск
Коментари Харесай

AI представлява нарастващ риск за финансовите пазари, предупреждава регулаторът на САЩ

Нарастващото потребление на изкуствен интелект се трансформира в забележителен риск за акциите, облигациите и финансовите пазари като цяло, съгласно нов отчет на основния регулатор на финансовата непоклатимост на Съединени американски щати.

Това е първият път, когато AI е разпознат като „ накърнимост “ от Съвета за контрол на финансовата непоклатимост в неговия годишен отчет. Министърът на финансите Джанет Йелън, която също ръководи FSOC, предвижда в четвъртък на среща на съвета, че потреблението на AI от банки, вложители и други играчи на финансовия пазар евентуално ще продължи да се усилва.

Докато Йелън назова AI „ зараждаща опасност “ за финансовата непоклатимост, тя сподели също, че има вяра, че съществуващите регулации могат да се употребяват за ограничение на евентуалните пазарни опасности на AI.

„ Подкрепата за виновни нововъведения в тази област може да разреши на финансовата система да извлече изгоди като нараснала успеваемост, само че има и съществуващи правила и правила за ръководство на риска, които тря...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР