Нарастващите цени на енергията в Европа и в частност Германия

...
Нарастващите цени на енергията в Европа и в частност Германия
Коментари Харесай

Хиляди европейци поемат към топлите страни заради скъпия ток

Нарастващите цени на силата в Европа и в частност Германия карат мнозина да премислят метода си на живот.

 

Тази година се появи нова наклонност, при която, с цел да избегнат високите разноски за сила за готвене и отопление тази зима, мнозина избират финансово рационален вид да отидат на дълга зимна почивка.

 

Германските компании за пакетни ваканции се възползваха от публичните настроения и започнаха да оферират налични дълготрайни престои в страни от Южна Европа и Северна Африка.

 

Директорът по връзките Аге Дунхопф в една от водещите международни туристически организации, показа пред турската Анадолска организация, че дълготрайните ваканции са се трансформирали в нова наклонност.

 

Дестинации като Турция, Египет, Тунис или Кабо Верде оферират повече от 90% олинклузив настаняване и са на извънредно преференциални цени през зимата.

 

„ Турция към този момент е дестинация номер едно за германците и към този момент е доста мощна дестинация през зимата, тъй че виждаме доста трафик към региона на Анталия да вземем за пример “, сподели Дънхаупт, добавяйки, че някои пасажери са пенсионери, други просто желаят да бъдат на слънце през зимата и желаят да се усещат по-добре.

 

„ Но също по този начин има и нов тренд. Много младежи, избират да отидат в топли страни и да работят отдалечено от плажовете. Те могат да отидат следобяд, да поплуват, да ядат хубава храна и това, несъмнено, е преимущество на страни като Турция. Хубава храна е нещо, което чужденците познават и ценят, по тази причина вървят там “, добави той.

 

В квартал Нюкьолн в Берлин Анна и Пабло седят с глави, заровени в преносимия компютър, търсейки евтини дълготрайни ваканции в Турция.

 

Те също се тормозят дали ще съумеят да се оправят със сметките за сила тази зима и са чували от другари за налични почивки в чужбина.

 

Анна споделя, че тя и нейният сътрудник могат да работят отдалечено и биха предпочели да прекарат зимата в региона на Анталия в Турция.

 

„ Това, което се случва, е, че разноските за живот ескалират, а ние сме в миг, в който даже не можем да си представим по какъв начин ще плащаме за отопление през зимата. Тук стана студено, а жилището е огромен “, показа тя.

 

„ И двамата работим отдалечено и обмисляме да се изнесем може би не изцяло, само че най-малко за зимата и да отидем някъде, където е по-достъпно и по-топло “, показа тя.

 

Сметките за ток и газ бързо стават недостъпни за елементарния консуматор. Анна и Пабло ще се стремят да спестят пари, до момента в който живеят в Турция, и пренаемат жилището си в Берлин.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР