Нарастващите предизвикателства в световен мащаб изискват Общата селскостопанска политика да

...
Нарастващите предизвикателства в световен мащаб изискват Общата селскостопанска политика да
Коментари Харесай

Евгения Ангелова против разликите в директните плащания

Нарастващите провокации в международен мащаб изискват Общата селскостопанска политика да продължи да бъде мощна и съответно финансирана. Тя би трябвало да резервира досегашния си уравновесен метод, основаващ се на два стълба, с опция за трансфер сред тях. Общата селскостопанска политика би трябвало да е пазарно насочена, учредена на правилата на взаимност и обществена правдивост. Това съобщи в Брюксел националният представител от ГЕРБ и заместник-председател на Комисията по бюджет и финанси Евгения Ангелова. Там тя взе участие в съвещание на политическата група на ЕНП с представители на националните парламенти от партиите-членки на ЕНП. 

„ Директните заплащания са значим фактор за създаване на устойчивост на земеделските стопанства и поддържане на пазарна ориентировка на стопанствата. След 2020 година те следва да обезпечат поддръжка и стабилизиране на селскостопанските приходи, равнопоставеност на единния пазар на Европейски Съюз и подкрепяне на уязвимите браншове “, уточни Евгения Ангелова. Тя бе безапелационна, че въвеждането на опция за национално съфинансиране в директните заплащания е недопустимо.  Ангелова означи, че разликите в директните заплащания на хектар не престават да съществуват сред обособените държави-членки. „ Призоваваме да отпадне историческият метод за систематизиране на средствата за директни заплащания и да се приключи процеса на тяхното изцяло доближаване, за обезпечаването на равнопоставени условия за конкуренция на единния пазар “, съобщи депутатът от ГЕРБ.

Според зам.-председателя на Комисията по бюджет и финанси обвързаните директни заплащания разрешават ориентиране на подкрепяне в избрани браншове, които изпитват компликации, и спомагат за решаването на характерни районни проблеми. „ Тези заплащания следва да бъдат непокътнати даже с още по-широк обсег и по-голям финансов запас. Необходимо е и да се резервира опцията за използване на преходна национална помощ и след 2020 година, като тук влиза и тютюнът за България “, сподели още Ангелова.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР