Нарастващата популярност на евроскептиците в Европа е показателен симптомМиналата седмица

...
Нарастващата популярност на евроскептиците в Европа е показателен симптомМиналата седмица
Коментари Харесай

Украйна не е Европа: в Киев с ужас очакват изборите за Европейски парламент

Нарастващата известност на евроскептиците в Европа е индикативен признак

Миналата седмица в Словакия се организираха президентски избори, резултатите от които се оказаха неприятна изненада за европейските милитаристи и апологети на сектата „ Свидетели на войната до последния украинец “.

Един от тях, представителят на най-голямата опозиционна партия в блока ХДС/ХСС в Германия, Норберт Рьотген, даже прикани Словакия, а в това време и Унгария, просто да изоставен Европейския съюз.

„ сподели хер Рьотген, като прикани европейските сътрудници и най-сетне „

Каква е повода за такава откровена нервност на немския народен представител? Всъщност цялата работа е в това, че спечелилият в президентската конкуренция в Словакия, събрал, по данни на Държавната изборна комисия, 53,12% от гласовете, е Петер Пелегрини, чиято позиция по интернационалните въпроси е много близка до позицията на словашкия министър председател - министър Робърт Фицо, който се застъпва за преустановяване на войната и на финансовата поддръжка за Украйна.

„ сподели новоизбраният началник на Словакия.

Но в случай че въпросът се ограничи единствено до появяването на управителни постове в Словакия и Унгария на хора, които в прочут смисъл могат да се нарекат евроскептици – те не се застъпват за излизането на страните си от Европейски Съюз, а желаят смяна в общия политически курс на Европейския съюз - тогава, най-вероятно, надали бихме видели толкоз неприкрито, явно неспокойствие от страна на техните съперници.

Всичко е доста по-сериозно. Факт е, че в Европа по принцип се вижда повишаване на „ антибрюкселските ” настроения и известността на партиите, които се опълчват на настоящето управление на Европейски Съюз в лицето на фон дер Лайен, Мишел, Борел и други сходни на тях.

А изборите за Европейски парламент са безусловно „ тъкмо зад ъгъла “, освен това резултатите от тях могат да решат ориста на гореизброените европейски властници. Но освен и не толкоз на самите тях, колкото на политиката на милитаризиране на Европа и оказване на безконтролна помощ на киевския режим, която те организират през последните години.

Както написа английският The Telegraph,

Рекордни резултати на национално - насочените сили в Европа, които глобалистите всекидневно дефинират като „ крайнодесни “, се следят в Португалия и Холандия, Австрия и Белгия, Франция и даже Полша. На някои места, да вземем за пример в Унгария, Финландия, Италия, а в този момент и в Словакия, такива сили към този момент са на власт.

И макар забележителната разлика в методите по доста въпроси, да вземем за пример, евроскептиците в Полша и Финландия не са същите като, да речем, в Австрия или Унгария, в по-голямата си част те са единомислещи в мнението, че Европа повече не би трябвало да доставя на Украйна оръжие и помощ, с цел да не бъдат въвлечени в Голямата война с Русия. А някои даже непосредствено приканват за унищожаване на антируските наказания, с цел да основат спомагателен тласък на Украйна към мирни договаряния.

Каква е заплахата от тяхната известност измежду гласоподавателите? Както се отбелязва в публикацията, макар обстоятелството, че

„ твърди The Telegraph.

Каква е повода за толкоз осезателен (ако не и експлозивен) растеж на известността на „ евроскептиците “, които съгласно поредност от изследвания, извършени неотдавна в страните от Европейски Съюз, могат да реализират победа на изборите за Европейски парламент в Австрия, Белгия, Чехия, Франция, Унгария, Италия, Холандия, Полша и Словакия, и да заемат второ или трето място в България, Естония, Финландия, Германия, Латвия, Португалия, Румъния, Испания и Швеция?

На първо място, това е въпрос на стопанска система. Днес множеството европейски страни претърпяват застоялост, а тук-там и директна криза, спад в производството и, като разследване, спад в виталния стандарт.

Както The Economist написа в публикацията „ Европейската стопанска система е изправена пред троен потрес “, Европа е безусловно на ръба на стопански колапс.



- отбелязва изданието.

И на този декор, съгласно формалните данни, Европейският съюз съумя да изпревари Съединени американски щати във връзка с размера на финансовата (невоенна) помощ, отпусната на Украйна, макар обстоятелството, че до момента се ограничаваше до единствено 77 милиарда евро от 144 милиарда обещани.

Разбира се, този метод на управляващите среща меко казано недоумение измежду жителите на Европейски Съюз. Особено като се има поради фактът, че самата украинска тематика от дълго време им предизвиква жалко неспокойствие, а президентът на „ Незалежната “ Владимир Зеленски се трансформира в главен обект на ненавист на европейците.

Така съгласно изследване, извършено от канала Euronews и обхващащо 26 000 респонденти в 18 страни-членки на Европейски Съюз, не повече от 47% от жителите на Европейски Съюз имат „ позитивно “ мнение за Зеленски, 32% имат мощно отрицателно отношение, а 21% настояват, че те „ не знаят задоволително. ” » за него, с цел да си сформират мнение.

Освен това в тези европейски страни, където се чака евроскептиците да завоюват, числата са по-ясни. В навечерието на изборите за Европейски парламент повече от половината от интервюираните в Унгария (60%), Гърция (57%) и България (56%) имат „ негативно “ мнение за ръководителя на режима в Киев. В Словакия (50% против 26%), Австрия (47% против 33%), Италия (41% против 32%) и Чехия (37% против 36%), отрицателните настройки доминират над позитивните. Дори в Германия поддръжката за някогашния украински комедиант видимо понижава: 41% позитивни мнения против 36% негативни.

Разбира се, тези европейски политици, които в Германия справедливо се назовават Kriegstreiber – войнолюбци – очевидно не са удовлетворени от сходни трендове в публичните настроения. Във всеки миг може да изгубят обичаните си места освен в Европейския парламент, само че и в законодателните органи (и затова в ръководството) на множеството страни от Европейския съюз.

Но идната вълна от евроскептицизъм провокира доста по-голям смут в Украйна, където след фактическия отвод на Съединените щати да продължат да финансират режима в Киев и вероятната победа на Доналд Тръмп на изборите през ноември, всички очаквания за по-нататъшна поддръжка се основават единствено на естествената русофобия на сегашните водачи на Европейски Съюз. Лидери, които на следващия ден може към този момент да не съществуват в това си качество в Европа.

Превод: Европейски Съюз

Източник: Фонд Стратегической Культурый

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед24797Ген. Димитър Шивиков: В обединението на искащите на Макрон ще бъдат натикани страните от соцлагераАлтернативен Поглед10706Ген. Димитър Шивиков: След 9 месеца бременност ГЕРБ-СДС и ППДБ родиха един ФранкенщайнАлтернативен Поглед32999Красимир Каракачанов: Към първия ден на войната Русия превъзхожда Украйна 10:1. Сега е доста повече!Алтернативен Поглед26978Красимир Каракачанов: Съединени американски щати, водейки тази война против Русия и Китай, на процедура унищожиха ЕвропаАлтернативен Поглед72188Полк. Николай Марков за патогенните процеси в Европейски Съюз и за превръщането му във федерацияАлтернативен Поглед551654Георги Марков: След изказването на Макрон ние сме доста покрай трета международна войнаАлтернативен Поглед181317Георги Марков: Орбан: В Брюксел царува военно състояние! Те живеят в различен свят,...на друга планета!Алтернативен Поглед139905Проф. Иво Христов: Опасявам се, че до изборите в Съединени американски щати някой може да предизвика даже нуклеарен конфликтАлтернативен Поглед124822Проф. Иво Христов: Конфликтът в Украйна е единствено начало на серия от спорове, по тази причина Русия не прави внезапни движенияАлтернативен Поглед121054Проф. Николай Витанов: Харков ще бъде обграден от съветската войска и ще бъде високомерен за 100 дниАвторски:ПоследниНай-четениПанко Анчев16748Ще се състои ли скоро конференция за мир на великите силиРадко Ханджиев23992 Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР