Нараства търсенето и броят на сделките с пентхауси. Това са

...
Нараства търсенето и броят на сделките с пентхауси. Това са
Коментари Харесай

Криза ли? Баровци купуват пентхауси по €1 милион

Нараства търсенето и броят на покупко-продажбите с пентхауси. Това са първокласни жилища на последния етаж на високи здания с огромна тераса, постоянно ситуирани на два етажа.

Цените на сходни парцели постоянно граничат или даже надвишават бюджета за покупката на къща. Нерядко цените надминават 1 млн. евро, написа в разбор на консултантска компания за първокласни парцели.

Изискването на купувачите на пентхауси е за най-малко три спални, само че постоянно фамилии желаят парцелът да има четири и даже повече такива пространства, съобщи „ Труд”.

Друго условие на купувачите е съществуването на най-малко три паркоместа. Изискванията към височината на таваните са за най-малко 3 метра. Дневната би трябвало да е най-малко 70 кв. м, а вътрешното систематизиране да включва гардероб и баня към две от спалните.

“Клиентите се стопират на пентхауси поради фактори като предпазената среда, закрити паркоместа, общността от съседи, по-лесната поддръжка и практичността”, споделя Светослава Георгиева, действен шеф в компанията за недвижими парцели.

Най-скъпата договорка за пентхаус през предходната година е била за парцел с цена 1,38 млн. евро в затворен комплекс в столичния квартал „ Лозенец “. Жилището е с повърхност 450 кв. м, оборудвано е с термопомпа, има подово отопление и четири паркоместа.

В София повишаването на парцелите от високия сегмент от пазара е с към 15% за година, написа в разбора на компанията.

“Търсенето е интензивно както при парцелите ново строителство в бързо разрастващите се южни региони, по този начин и на висок клас жилища в остарели, само че добре поддържани здания в централната част на града.

Повечето от нашите клиенти, които търсят повече пространство, купуват къщи в покрайнините на София. Налице са и различен вид купувачи - като опция на къщата те избират пентхаус в новопостроени сгради”, споделя Весела Илиева, изпълнителен шеф на компанията.

В резултат на нарасналото търсене нараства и строителството на първокласни жилища. Това концентрира покупко-продажбите в столичните квартали с интензивно строителство като Кръстова вада и Манастирски ливади. В обичайно желани от купувачите региони като „ Лозенец “, „ Изток “, „ Изгрев “ и централната част на София пазарът също остава деен.

Силно е търсенето и в региона на Докторски монумент, който резервира и най-високи междинни цени спрямо останалите региони.

“Все по-често изборът на купувачите в най-високия сегмент на пазара е за ново строителство, частично тъй като е дефицитно на положителните местоположения. Много клиенти го избират пред жилища в остарели кооперации в топ регионите на София.

Въпреки това най-високите покупко-продажби на квадратен метър остават към Докторски монумент - обичайно най-скъпият район”, споделя Светослава Георгиева.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР