Нараства броят на призивите в Германия за отменяне на въведените

...
Нараства броят на призивите в Германия за отменяне на въведените
Коментари Харесай

В Германия очакват да паднат редица Ковид ограничения през март

Нараства броят на апелите в Германия за анулиране на въведените поради коронавирус ограничавания.

Член на държавното управление съобщи, че доста от рестрикциите може да отпаднат идния месец, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

"Надявам се, че през март доста защитни ограничения ще може да бъдат вдигнати ", сподели министърът на правораздаването Марко Бушман в оповестено през днешния ден изявление за в. "Райнише пост ".

Отпадането на рестриктивните мерки ще е допустимо, в случай че "броят на случаите още веднъж спадне от средата на февруари ", посочи Бушман и означи, че националният институт за заразни заболявания "Роберт Кох " чака това да се случи. Той въпреки всичко направи ангажимента, че тази прогноза може да се промени, в случай че се появят нови разновидности на ковид.

В Германия въвеждането на ограничавания по време на пандемията е отговорност на провинциалните управляващи, макар че федералното държавно управление постоянно се среща с районните министър председатели, с цел да координира публичната здравна политика, отбелязва ДПА.

Следващата среща на канцлера Олаф Шолц с провинциалните водачи е планувана на 16 февруари. На последната, на 24 януари, те се съгласиха към този момент да запазят сегашния курс.

Редица ограничавания не престават да са в действие за ограничение на новата епидемиологична вълна, провокирана от по-заразния коронавирусен вид Омикрон. Определени обекти, като нощните клубове, остават затворени, а заведенията за хранене, питейните заведения и други заведения би трябвало да изискват от клиентите доказателство, че са имунизирани против коронавирус, възстановили са се от заболяването или показват изработен неотдавна негативен тест за ковид. Инжектираните с бустерна доза ваксина са освободени от условието за показване на тест. На неимунизираните хора като цяло е неразрешено да влизат в заведения за хранене, питейни заведения и доста магазини.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР