Нарасналото потребителско търсене на луксозни автомобили и повишените цени са

...
Нарасналото потребителско търсене на луксозни автомобили и повишените цени са
Коментари Харесай

Годишната печалба на Мерцедес е нараснала заради по-високите цени и засиленото търсене на луксозни модели

Нарасналото потребителско търсене на първокласни коли и нарасналите цени са спомогнали за нарастването на облагата на " Мерцедес-Бенц " (Mercedes-Benz) през предходната година, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Приходите са се нараснали с 12 на 100 до 150 милиарда евро, което е напредък по отношение на 133,8 милиарда евро (142 милиарда долара), осъществени през 2021 година, заяви немският автомобилостроител в годишния си отчет, оповестен през днешния ден.

Печалбата, която се разпределя на акционерите от продължаващи действия, е повишена до 14,5 милиарда евро или 13,55 евро на акция по отношение на 10,7 милиарда евро или 10 евро на акция преди година.

Продажбите на водещия немски автомобилостроител са се повишили с 12 на 100 през 2022 година Компанията е доставила малко по-малко коли на търговци на дребно, само че продажбите на едро са нарастнали с към 5 на 100.

Продажбите на водещи модели като Ес-Клас (S-class), коли на чудесно представящата се дъщерна компания А Ем Ге (AMG) и първокласната марка " Майбах " (Maybach) са се повишили.

В резултат на това годишната облага на компанията преди лихви и налози и корекции за еднократни разноски е повишена с 20 на 100 до 20,66 милиарда евро.

Очаква се управителният съвет на компанията да предложи дял от 5,2 евро на акция, което е нарастване по отношение на 5 евро на акция предходната година.

" Мерцедес " предвижда, че продажбите на групата за 2023 година ще са на нивото от миналата година.

Коментирайки резултатите, компанията разгласи: " Мерцедес-Бенц груп " през първата година след отделянето на " Даймлер трак " (Daimler Truck) продължава трансформацията си на фона на геополитическите и макроикономически провокации. Силните резултати акцентират усъвършенстваната рентабилност, макар че пандемията от КОВИД-19 и компликациите по веригите за доставки на полупроводници и последствията от съветската инвазия в Украйна не престават да засягат бизнеса ".

Еднократните приходи от отделянето на бизнеса на " Даймлер трак " са нараснали облагата на групата до над 23 милиарда евро през 2021 г. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР