Напусналият зам.-кмет по транспорта на СофияКристиан Кръстев отново се връща

...
Напусналият зам.-кмет по транспорта на СофияКристиан Кръстев отново се връща
Коментари Харесай

Бивш заместник на Фандъкова поема „Железопътна инфраструктура“

Напусналият зам.-кмет по превоза на СофияКристиан Кръстев още веднъж се връща в структурата на Министерство на превоза. Той ще оглави управителния съвет на Национална компания " Железопътна инфраструктура ", демонстрира Търговският указател.

Кристиан Кръстев е вписан в управата на държавната компания на 15 декември. Същият ден от борда на компанията е извадена Цветелина Живкова Хантова - Андреева. Тя е поела този пост на 13 октомври 2021 година, т.е. по време на второто служебно държавно управление на Стефан Янев, написа Mediapool.

Преди това Цветелина Хантова е биладиректор на дирекция " Стопански действия и ръководство на собствеността " в МТИТС.

" Борих се много време за един конкурс, спечелил съм го и считам, че би трябвало да се развъртвам и да допълням моята експертиза в превоза ", разяснява преди седмица пред Българска телеграфна агенция Кръстев. Той не посочи държавната компания, само че се оказа, че това е Национална компания “Железопътна инфраструктура ”

От иподякон до зам.-кмет на София: Кой е Кристиан Кръстев?

Кристиан Димитров Кръстев е роден на 9 юли 1976 година в град Ямбол, България. Получава бакалавърска степен по „ Икономика на промишлеността “ от Университета за национално и международно стопанство и магистърска степен по „ Международни стопански връзки “, както и спомагателна специализация по „ право “ в УНСС.

На 10 ноември 2014 година Кристиан Кръстев е подстриган за иподякон от западно и средноевропейския митрополит Антоний в храма „ Свети цар Борис Покръстител “ в Берлин. От юли 2016 година е член на Върховния църковен съвет на Българската православна черква.

Кръстев е бил ръководител на съвета на шефовете на “Летище Бургас ”, на нискобюджетната Wizz Air, на “Пристанище Бургас ” и шеф на “Флайинг Карго България ”.

Скандал за осветлението на София

Самият Кръстев разгласи, че напуща поста на зам.-кмет по превоза по “лични аргументи ”. В началото на тази година Кръстев бе в епицентъра на скандал, обвързван с социална поръчка за уличното осветяване на София. По данни на градската самодейност “Спаси София ” Кръстев е подписал контракт за осветлението на столицата, като подозренията са за надути цени сред 3 и 77 пъти.

Сигналът бе предаден на прокуратурата.Общинският консултант от " Спаси София " Борис Бонев внесе сигнал и до Агенция за държавна финансова ревизия (АДФИ) и в Министерство на финансите.

Детайлите - при бюджет от 6 милиона лв. за нови лампи, едната компания " Лог Сиберия " би направила 1043 с единична цена 5755 лв., а другата " Улично осветяване " би направила 3781 нови лампи при единична цена 1587 лева Това стана ясно по време наспор тогава сред общинския консултант Борис Бонев и подписалия поръчката зам.-кмет на столицата Кристиян Кръстев.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР