“Напусналите БСП-Пловдив отдавна не членуват в партията. Те не са

...
“Напусналите БСП-Пловдив отдавна не членуват в партията. Те не са
Коментари Харесай

Иван Ченчев: Напусналите БСП-Пловдив отдавна са изключени от партията

“Напусналите БСП-Пловдив от дълго време не членуват в партията. Те не са и общински съветници от Българска социалистическа партия, бяха се прекръстили по лична самодейност.  Пловдивската организация ги изключи откакто имаше цялостен отчетно-изборен цикъл и се избра ново управление. ” Това съобщи членът на Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия Иван Ченчев в предаването “Актуално от деня ” на Bulgaria ON AIR.
“Нека, в последна сметка хора, които не желаят да работят за партията и не желаят да се преценяват с решенията на най-висшите ѝ органи, да си потеглят ”, прикани той.
Относно напусналите партията кмет на Перник Станислав Владимиров и членове на партийната организация в града, той се усъмни дали въобще са работили за Българска социалистическа партия и напомни, че на изборите, в случай че кметът е от партията, лидерът на листата на левицата на влиза в Народното събрание. “Като претендент на Българска социалистическа партия е определен с 15 000 гласа, къде отидоха по-късно 10 000 гласа? Да каже той дали е работил против Българска социалистическа партия, само че малките екрани го даваха да се прегръща с Бойко Борисов около водопровода. Който прочее още не действа, тръбите са сложени нелегално и никой не знае къде отидоха тези 30 млн. лева Това са естествени въпроси, на които той не дава отговор ”, разяснява Ченчев.
Социалистът съзря сюжет на Конгреса на Българска социалистическа партия да се вземе главата на Корнелия Нинова, който обаче е приключил с крах. “Видяха резултата и си потеглиха. По новата стратегия и устава не се обадиха ”, уточни Иван Ченчев и попита дали тези хора въобще са работили за Българска социалистическа партия: “Например някогашният ръководител на ПЕС и на Българска социалистическа партия, който е с 13 следващи загуби, той каква оставка подаде? Той сподели, че няма да отиде в Европейския парламент, единствено води листата, и отиде. И остави партията в сложния миг, откакто я накара да гласоподава за Пеевски, откакто се целуваше с Местан. ”
“Да сте чули новото ляво обединяване да приказва за хрумвания, за стратегия? Събраха се на първата среща и говореха за листи. На последната им конференция ги чух да споделят, че ще се борят за минималната работна заплата. Това към този момент Българска социалистическа партия не го ли направи? Щели да се борят да няма хора под прага на бедността - остаряла битка на Българска социалистическа партия. Щели да се борят за цените - Българска социалистическа партия внесе закон за спекулата. Щели да вършат нещо ново - старите лица на Българска социалистическа партия с ограниченията на Българска социалистическа партия ”, разяснява още Ченчев.
По неговите думи, макар всички крамоли и офанзиви извън и от вътрешната страна, Българска социалистическа партия е жива и фактор в българската политика. “В Народното събрание всички се преценяват с нея. В последната година се одобриха над 10 обществени ограничения от програмата на Българска социалистическа партия. Единствено не успяхме да се преборим за безплатните медикаменти за деца до 14 години, само че считам, че идващия парламент ще прояви разсъдък и за това ”, акцентира социалистът.
Той сподели още, че думите на българският държавен се разграничават от неговите дейности. “Ако толкоз не искаше да се изнася оръжие, за какво не постави несъгласие, когато Народното събрание с гласовете на “коалицията на войната ” реши да изнася оръжия? Защо в Мадрид подписа документ, съгласно който би трябвало да се оказва помощ на Украйна по всевъзможен метод, в това число и с оръжия, и че Русия е агресор, а приказва друго? ”, попита Иван Ченчев.
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР