Напусна ни проф. д-р Георги Узунов, д.м.н., специалист по рентгенология

...
Напусна ни проф. д-р Георги Узунов, д.м.н., специалист по рентгенология
Коментари Харесай

Отиде се един от най-добрите доктори във Варна

Напусна ни проф. доктор Георги Узунов, д.м.н., експерт по рентгенология и радиология, дълготраен началник на бранша по рентгенология към Катедрата по рентгенология и радиология в МУ-Варна, почитан експерт, сътрудник и учител. Академичното управление на МУ-Варна и Ръководството на УМБАЛ " Св. Марина “ – Варна изричат най-искрени съболезнования към фамилията на проф. Узунов.

Роден е на 22.10.1940 година в Смолян. Завършва компетентност " Медицина “ във Висшия медицински институт в Пловдив през 1966 година Придобива компетентност " Рентгенология и радиология “. Участъков педиатър в болничното заведение в Балчик (1966-1969). Асистент в Катедрата по рентгенология и радиология на МУ-Варна от 1969 година Хабилитиран като доцент (1983) и професор (1992). Ръководител на бранша по рентгенология на катедрата (1983-1991).

Защитава кандидатска дисертация през 1978 година на тематика " Рентгенологично проучване на районната белодробна функционалност при вродени сърдечни пороци и белодробни болести и докторска дисертация през 1985 година на тематика " Функционално-диагностични и лечебни благоприятни условия на ангиографията “. От 1987 година до 2005 година работи като експерт по образна диагностика в Кувейт. 

Научните разработки, ползи и процедура на проф. Узунов са свързани с интервенционалната рентегология и ангиологията. Работил е всички способи на образната диагностика - ехография, компютърна томография, магнитен резонанс, ПЕТ-скенер.

Поклонението ще се състои на 9 февруари от 12:30 ч. в зала " Владимир Иванов “ в УМБАЛ " Св. Марина “.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР