Напусна ни Пламенна Ненова – дългогодишен солист, отдал живота си

...
Напусна ни Пламенна Ненова – дългогодишен солист, отдал живота си
Коментари Харесай

Скръбна вест! Напусна ни обичана актриса

Напусна ни Пламенна Ненова – дълготраен солист, отдал живота си на театъра. Пламенна Ненова Ненова е родена на 26.01.1956 година в гр. Исперих. Завършва Средно музикално учебно заведение в гр. Русе, компетентност „ Пеене “, и Нов български университет в София със компетентност „ Музикална постановка “.

Започва работа в Работническа опера в гр. Сливен. От 1.09.1980 година е солист на Музикално-драматичен спектакъл „ К. Кисимов “.

Незабравими ще останат функциите й Анна Главари и Валентина от „ Веселата вдовица “ на Лехар; Лиза и графиня Марица в „ Графиня Марица “ от Калман; Арсена от „ Цигански барон “ на Щраус; Щаси и Силва в „ Царицата на чардаша “ от Калман; Адела от „ Прилепът “ от Щраус; Ми от „ Страната на усмивките “ на Лехар; Арсена от „ Цигански барон “ на Щраус; Шийкова от „ Службогонци “ от П. Хаджиев; Лила в „ Българи от остаряло време “ от Ас. Карастоянов; Мадлен от „ Бал в Савоя “ на П. Абрахам, както и облиците в „ Принцесата на цирка “ от Калман; „ Луд гидия “ от П. Хаджиев; „ Имало едно време “ „ Моят другар Бъмбари “ от Начински; мюзикъла „ Уестсайтска история “; „ Моята прелестна лейди “ по Б. Шоу; „ Граф декор Люксембург “ на Лехар и доста концерни осъществявания.

Дебютът й като режисьор е мюзикълът за деца „ Алиса в страната на чудесата “ от Александър Йосифов.

Дълбок реверанс пред паметта й!

Поклонението ще се извърши на 20.10.2017 година (петък) от 13 ч. в Ритуалната зала на Велико Търново
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР