Напусна ни най-големият земеделски производител в Търнава Любо Чомаковски, научи

...
Напусна ни най-големият земеделски производител в Търнава Любо Чомаковски, научи
Коментари Харесай

Търнава плаче! Почина най-големият земеделски производител Любчо Чомаковски /снимки/

Напусна ни най-големият аграрни производител в Търнава Любо Чомаковски, научи организация BulNews.
Той е умрял ненадейно през вчерашния ден, на 77-годишна възраст, от инсулт. Любчо Чомаковски е роден на 4 декември 1943 година в село Търнава. Целият си живот прекарва в родната си къща в Село Търнава. От 1957 до 1961 година учи и се дипломира в Белослатинската гимназия, а от 1961 година до 1963 година отбива военната си работа, която приключва с отличие в Чирпан. През 1965 година се дипломира с отличие в Техникума по машинизация на селското стопанство в Ямбол, а през 1970 година се дипломира като машинен инженер на селскостопанска техника в Русе. Трудовият му път стартира като основен инженер на Трудово-кооперативно земеделско стопанство в Търнава. Едва година по-късно става най-младият член на Управителния съвет на Административнопроцесуален кодекс „ Скът “ и основен инженер на БЕТС в Бяла Слатина. От 1973 до 1976 е заместник-директор въз основата за ремонт при Административнопроцесуален кодекс „ Скът “, а през 1977 става основен инженер на клоново стопанство в село Алтимир. От 1978 до 1980 година е основен инженер в предприятието за угояване на телета в Бяла Слатина. Едновременно с това специализира 2 години във ВИММЕСС, дипломира се с отличие и става първия инженер-специалист в общината. От 1980 до 1983 година е зам.-директор на ДПП „ Първи май “, а година по-късно става зам.-председател по механизацията на Административнопроцесуален кодекс „ Скът “.
От 1984 до 1990 година е бил шеф и общоприет шеф на ДАП в Бяла Слатина, като по време на ръководството му то става народен отличник, за което се носят митове и до през днешния ден. От 1990 до 1993 година е бил шеф на Водното стопанство във Враца. След това се трансформира в най-големия аграрни производител в Търнава, какъвто остава до гибелта си.
Любчо Чомаковски е минал е през всички преходи и е запазил положителното си име през всичките години. През 2013 година е почетен със званието „ Почетен жител “ на Бяла Слатина. Високото отличие му е присъдено поради дейната му социална активност и великодушното дарителство. Преди към 7 години е получил премия за шеф №1 на България за дребен частен бизнес, разкрил най-вече работни места по стратегии и ограничения за претовареност.
Любчо Чомаковски има двама амбициозни синове, които следват образеца му. Николай Чомаковски е притежател и шеф на една от най-успешните компании от строителния отрасъл в страната "Пайп Систем ", а Стилиян Чомаковски - сполучлив земеделец и предприемач, който е главният донор на родното си село.
"Имаше един лозунг: Обичам красивото повече от живота ", споделя през сълзи сина му Стилиян Чомаковски.
Погребението на Любчо Чомаковски ще бъде на 10.06 /четвъртък/, от 12 часа, в храм "Св. ап. и ев. Лука " в Търнава.

Агенция BulNews изрича съболезнования на околните на умрелия.
Бог да го елементарни!
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР