Напусна ни един велик актьор - Борис Луканов, съобщиха от

...
Напусна ни един велик актьор - Борис Луканов, съобщиха от
Коментари Харесай

Почина големият актьор Борис Луканов

Напусна ни един популярен артист - Борис Луканов, оповестиха от Министерството на културата.

Той оставя безчет надарени функции в киното, именити превъплъщения в театъра, загатна за невероятната му обич към изкуството.

“Играе ми се ”, сподели Борис Луканов наскоро. И игра до последните си дни.

Борис Луканов е роден на 15 юни 1936 година в Ловеч. Първата му роля е на Леополд Шубер в пиесата „ Разлом “ на Борис Лавренов. Поставена е от учителя по български език и литература Трифон Хинов. Завършва компетентност „ актьорско майсторство “ във Висшия институт за театрално изкуство „ Кръстьо Сарафов “ в класа на проф. Стефан Сърчаджиев. Започва актьорската си кариера в Драматичен спектакъл „ Йордан Йовков “ Толбухин. Играе още във Варненски общински спектакъл Варна (1961 – 1982) и Народния спектакъл „ Иван Вазов “ от 1982 година Актьор на свободна процедура от 2000 година във „ Варненския спектакъл “ и в София. Член е на Съюза на артистите в България и Съюза на българските кино дейци. Участва в 48 български игрални кино лентата. Луканов взе участие в „ Легенда за Паисий “, „ Мера съгласно мера ", „ Борис I “, " На
Всичко за Вашата сватба
всеки километър " и доста други. Участва в испанска и френска продукция, в които партнира на Майкъл Куин и Кристоф Ламбер.

Поклон пред паметта му!
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg