Напускащият поста си бразилски президент Жаир Болсонару пристигна в американския

...
Напускащият поста си бразилски президент Жаир Болсонару пристигна в американския
Коментари Харесай

Болсонару пропуска встъпването в длъжност на Лула да Силва

Напускащият поста си бразилски президент Жаир Болсонару дойде в американския щат Флорида през вчерашния ден , като по този метод пропуща утрешното встъпване в служба на наследника си Лула да Силва, заяви " Ройтерс ".

Той отпътува , откакто насочи сълзливо обръщение към поддръжниците си, които не признаха успеха на да Силва .

Официален бразилски аероплан кацна в Орландо, Флорида късно през вчерашния ден, сподели уебсайтът за следене на полети FlightAware. Въпреки че дестинацията на Болсонару не бе публично доказана, екипът му по сигурността към този момент е на място във Флорида.
 Продължават митингите против загубата на Болсонару в Бразилия
Продължават митингите против загубата на Болсонару в Бразилия

По-рано в понеделник изборната победа на Лула беше удостоверена от изборния съд

Припомняме, че по-рано той към този момент оспори вота и разгласи, че няма да съобщи президентския пост на Лула на встъпването в служба в неделя, с което наруши и демократичната традиция на Бразилия. Той също по този начин може да се изправи пред правни опасности от оставането си в Бразилия, защото неговият президентски имунитет изтича, когато Лула встъпи в служба.

Неговото овакантяване последва прочувствено последно послание в обществените медии по-рано през вчерашния ден, в което той разказа най-важните моменти от времето си на поста , опита се да отбрани наследството си и се опита да въодушеви почитателите си да продължат битката против Лула.

" Летя, скоро се връщам ", сподели Болсонаро, представен от CNN Brasil по-рано денем. Пресцентърът му не отговори на питане за коментар.

Държавният департамент на Съединени американски щати също не разяснява. 

Вицепрезидентът Хамилтън Мурао е краткотрайно изпълняващ длъжността президент. Но Мурао също няма да съобщи президентския пост на Лула, означи представител, което поражда подозрения кой ще извърши церемониалното предаване.
 Арестуваха мъж, опитал да взриви бомба в столицата на Бразилия
Арестуваха мъж, опитал да взриви бомба в столицата на Бразилия

Извършителя се опитал да посее безпорядък преди встъпването в служба на новоизбрания президент Лула да Силва

В края на декември арестуваха мъж, опитал да взриви бомба в столицата на Бразилия. Целта му била да посее безпорядък преди встъпването в служба на новоизбрания президент.

От полицията обявиха, че мъжа е сложил бомбата в камион с гориво покрай летището в Бразилия, само че тя не е избухнала. Заподозреният е замислил проекта с други поддръжници на отиващия си президент.

Полицията разгласи, че търси неговите съучастници.
 Съдът санкции Болсонару за жалбата му против президентските избори в Бразилия
Съдът санкции Болсонару за жалбата му против президентските избори в Бразилия

Според магистратите обжалването е " недобросъвестно "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР