Напускащият капитан на Манчестър Сити Венсан Компани може би изненада

...
Напускащият капитан на Манчестър Сити Венсан Компани може би изненада
Коментари Харесай

Новата авантюра за Компани – играещ треньор в родния клуб

Напускащият капитан на Манчестър Сити Венсан Компани може би изненада мнозина от последователите си с обявлението, че от новия сезон 2019/2020 ще заеме позицията на играещ треньор в Андерлехт.

Официално: Компани напусна Манчестър Сити

33-годишният белгиец е артикул на младежката академия на локалния гранд и след 11 сезона във Висшата лига на Англия разкри идната си огромна задача. Самият той дефинира офертата на Андерлехт като непредвидена, само че описа в детайли по какъв начин тъкмо се е стигнало до нея, с цел да покаже, че не става дума за непринудено решение, а по-скоро за добре обмислен ход.

Компани изигра 360 публични мача за Сити след прехвърлянето си от Хамбургер през 2008, а в този интервал завоюва 4 шампионски трофеи на Анлия, 2 пъти ФА Къп и четири Купи на Лигата. Той съобщи, че работата му с Хосеп Гуардиола през последните 3 сезона е възпламенила още веднъж любовта му към играта и по тази причина се усеща подготвен за нещо ново.

Първата част от прощалното писмо на Компани ВИЖТЕ ТУК!

Ето и втората част от отвореното писмо на ветерана:

Отворено писмо до почитателите.

Част 2 от 2.

И не щеш ли отново предпочитам да се разпалвам против това какво би трябвало да съставлява краят. Избирам да бъда признателен за предишното, само че оставам упорит и насочен към бъдещето. През идващите 3 години ще поема ролята на играещ управител за Андерлехт. Най-добрите в Белгия.

Това може и да изненада за вас. То е най-страстното, само че и най-рационалното решение, което съм взимал.

Като футболист се родих и израснах в Андерлехт. От 6-годишен аз съм едно с този клуб. С 34 шампионски трофеи те просто нямат равни.

Историята зад този избор…

Белгийският бизнесмен Марк Коуке закупи клуба от фамилия Ванден Сток през декември 2017-а. Това, което последва, беше срив в резултат на договорката за един клуб, който изглеждаше стабилен, само че се оказа трошлив. Макар придобиването да вкара нова положителна вълна, не последваха спортни резултати.

Миналата година просто наминах край подготвителната база, до момента в който бях с националния тим. Просто с цел да кажа „ здрасти”.

Куке, президентът, и спортният шеф Михаел Фершюрен ме попитаха за моето мнение около сложната обстановка, в която се намира клуба. Споделих своите хрумвания и изслушах тяхната визия за бъдещето: амбициозна, куражлийска и устремена да върне тима като №1. Предложих им моята помощ, без някакви сделки, в случай че в миналото имат потребност от нея.

По-късно през сезона новоназначеният механически шеф Франк Арнесен се причисли и организирахме няколко механически сесии по отношение на това по какъв начин да изградим мощно играеща отбор, основан на атрактивния, атакуващ футбол. Андерлехт традицонно разполага с фантастични младежи. В прочут смисъл може да се кажа, че те имат и предишното, и бъдещето, само че се изтезават в сегашното.

Не толкоз от дълго време получих позвъняване от Андерлехт. Доста ненадейно, те ми предложиха позицията на играещ треньор. Михаел и Франк ми обясниха в елементи по какъв начин виждат всичко да сработи. Бяха го обмислили. Г-н Куке, притежателят, даде обещание цялостна поддръжка: време, бюджет, работна рамка, щаб, подготвителна база…

Бях не просто впечатлен, само че и заинтересован от този знак на доверие към мен. Това ме накара да се замисля.

Краят на този сезон не можеше да бъде по-запомнящ се.

Изживях фантазията си тук (има поради Сити – б.р.).

Научих толкоз доста през последните 3 години.

От необикновен управител.

Пеп Гуардиола възпламени още веднъж любовта ми към играта.

Бях очевидец, бях участник, проучих, попивах, изучавах.

Ман Сити играе футбола, който желая да играя.

Това е футболът, който желая да преподава и да виждам да се играе.

Реших да приема предизвикването в Андерлехт.

Играещ треньор.

Искам да споделя знанията си със идващите „ виолетови” поколения.

Наред с това, желая да слага една парченце от Манчестър в сърцето на Белгия.

Това не е прощаване. Това е „ до скоро виждане”.

С любов,

Венсан
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР