Напускането на Давид Санчес от Ферари, което става известно тази

...
Напускането на Давид Санчес от Ферари, което става известно тази
Коментари Харесай

Ферари намери заместник на Давид Санчес

Напускането на Давид Санчес от Ферари, което оказва се тази седмица, неизбежно провокира реакции в Италия. Инженерът бе началник на отдела, основал концепцията за болида SF-23 и бе заложен въпросът кой в този момент ще дава отговор за развиването на аеродинамиката на колата.

„ Фредерик Васьор има съглашение с Бенедето Виня, че ще гради структурата на тима както желае и счита за належащо. Това по принцип е и негово обвързване. В момента се занимава с разпускане екипа на Матия Биното. По разнообразни аргументи си потеглиха хора, заемали разнообразни длъжности и в този момент пристигна ред на Санчес. Съмнявам се, че други основни фигури, работили с Биното, ще останат на местата си. Няма потребност да назоваваме имена. И сами можете да си визиите “, написа италианският публицист Лео Турини.

„ Последно ще загатна, че Давид Санчес – с всичките му преимущества и дефекти – си потегля от екипа, когато в джоба си към този момент има контракт с нов отбор. Както стана с Алдо Коста, Джеймс Алисън, Лоренцо Саси. Разбира се, може да считате това и за съвпадане “, показа още италианският публицист.

Според " Гадзета дело Спорт " във Ферари вече имат поради заместител за Санчес. Става дума за Алекс Чинели, който е работил в екипа по времето на най-големите му триумфи – с Михаел Шумахер от 2000 до 2004 година От дълго време инженерът е в Алфа Ромео/Заубер и с Васьор се познават отлично. Решението за привличането му, в случай че бъде взето, ще е краткотрайно. Оставането на Чинели в Маранело щяло вероятно да зависи от резултатите на писта. Много е мъчно обаче да се окаже съществено въздействие върху към този момент подготвен и състезаващ се болид, тъй че преценката в това отношение е много субективна.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР