Напукани мазилки, огромни дупки в асфалта и непрекъснати вибрации в

...
Напукани мазилки, огромни дупки в асфалта и непрекъснати вибрации в
Коментари Харесай

Жители на Бобов дол недоволстват от преминаването на камиони през града


Напукани мазилки, големи дупки в асфалта и непрекъснати трептения в домовете - по този начин живеят хората от Бобов дол и селата Мламолово, Мало и Големо село поради потока от камиони, които придвижват въглища от мината. Преди повече от година, кметът на Бобов дол е издал заповед за възбрана за придвижване на камионите. След като регионалният шеф я отменил, от общината апелират решението.
До окончателното решение на съда възбраната за придвижване на тежкотоварни коли остава в действие. Въпреки това, камионите не престават да минават по трасето.

" Сутрин почват камионите от шест часа, още сме в леглата. Вечер несъмнено до 7-8 часа " жалва се локалната жителка Снежана Андонова. " Всекидневно при мене идват хора, които се оплакват, че къщите им се разрушават. Асфалт, водопроводна мрежа, канализация, всичко се разрушава защото камионите са доста товарни. Това са гондоли от 50-60-70 тона ", съобщи и Елза Величкова, кмет на община Бобов дол.

Обходен маршрут за тежкотоварните камион, пренасящи въглища към ТЕЦ-Бобов дол, няма, осведоми Българска национална телевизия.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР