Напротив, в последните дни бойните действия получиха нов импулс и

...
Напротив, в последните дни бойните действия получиха нов импулс и
Коментари Харесай

Войната в Сирия продължава още по-яростно

Напротив, в последните дни бойните дейности получиха нов подтик и се разгоряха с още по-голяма мощ. Причината - несъгласията сред главните участници в спора имат неразгадаем темперамент.

Трима са сега главните играчи в борбата за Сирия след ликвидирането на процедура на "Ислямска страна ".

Сирийските демократични сили, дружно с интернационалната коалиция, водена от Съединени американски щати, държавните елементи на Башар Асад, поддържани от Иран и Русия, и Турция с ислямистките военни формирования, поддържани от нея.

Вместо съблюдаване на сякаш контрактуваните зони на деескалация, се вижда нарушение на съглашението и обстрели на територии. Така в региона на град Ал Айс, в провинция Алепо, турски позиции са били обстреляни от силите на Башар Асад. Турците са дали отговор на огъня. По-късно Сирийската арабска войска на Дамаск пропусна през своя територия кюрдски отряди, отиващи на помощ на своите в провинция Африн, където вървят интензивни боеве с турската войска.

В провинция Дейр-ес-Зор елементи на Башар Асад, подкрепяни от артилерия и танкове, щурмуваха позиции на Сирийските демократични сили и бяха спрени от въздушни удари от американската авиация.

На политическо равнище острите различия сред трите съществени сили не престават. Анкара и Вашингтон размениха остри реплики във връзка желанието на Турция да навлезе към град Манбидж, където има американски военни съветници.

Предложението за договаряния сред Ердоган и Башар Асад, направено от Иран бе изрично отхвърлено от Анкара, която не желае да има никакъв разговор със сирийския президент. Всичко това допуска нов подтик за военни дейности, в които може да се стигне и до директни конфликти сред страните, подкрепящи разнообразни военни групировки в Сирия.

Ако това се случи, спорът в тази страна ще се разпали и изгледите за приключването му ще останат заблуда.

(По материали от задграничния печат)
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР