Например Крумовите закони. От време на време някой историк ще

...
Например Крумовите закони. От време на време някой историк ще
Коментари Харесай

По закона на Левски много кадри от ГЕРБ щяха да са гушнали букета

Например Крумовите закони. От време на време някой историк ще напомни нещичко и до такава степен. Ако използвахме смисъла на неговия юридически кодекс, разказан във византийската енциклопедия „ Свидас “, сегашната парламентарна група на ГЕРБ, а и част от тези на Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия щяха да са неми и едноръки. Зловещо звучи, само че по този начин са наказвани лъжците и крадците. Да ги разпознава всеки отдалече. Теофан Изповедник написа, че Крумовото законодателство е дало равни права, само че и отговорности на всички в Първата българска страна. Затова е била толкоз мощна.

Васил Левски написа в Устава на БРЦК:

- Ако някой, бил Войвода, бил член на комитета, бил вънкашен, бил кой бил, дръзне да издаде нещо на неприятеля ни, ще се накаже със гибел.

- Ако някой от авторитетните българи, или Войвода, корумпиран от непознато държавно управление или от друго частно лице, изиска да ни пречи на работите под какъвто метод и да било, подобен ще се смята за противник и ще се санкционира със гибел.

- Ако някой презре и отхвърли предначертаната държавна система,Демократска република “ и сформира партии за деспотско-тиранска или конституционна (в смисъл конституционни монархия) система, то и таквизи ще се смятат за неприятели на Отечеството ни и ще се санкционират със гибел.

- Ако някой от служащите, като ръководителят и други, изиска да злоупотреби със служебната власт, за пръв път ще се лиши от служба; повтором ще се извади напълно, като по-напред да подпише за грешката си и да я сервира документално на комитета-ако и по този начин не извърши, ще се накаже със гибел.

- Ако някой от касиерите издава за нещо пари без знанието на комитета, или дръзне да вземе и усвои и най – дребна част от поверените му пари ще се накаже със гибел.

Как се вместват трите ръководства, министрите и политиците на ГЕРБ и самият Борисов в тези критерии?

По последна информация прецизен период за изграждане на Автомагистрала „ Хемус " няма и не може да има. Защото са подписани контракти сред държавното сдружение „ Автомагистрали “ ЕАД за доставка на материали и за наем на техника, в това число за доставка на озеленяване, само че контракт за строително-монтажни действия няма. 240 километра от Автомагистрала „ Хемус “, които не са построени, са разграничени на 10 сектора. Един-единствен от тях е легализиран. Останалите 9 сектора са по схемата „ ин хаус “. Вече са преведени 1,3 млрд лв. на компании, само че какъв брой от тях са кухи - не е ясно още. Общо са заделени над 4 млрд лв..

Същото, даже още по-абсурдно, е ситуацията с така наречен тунел под Шипка. Ние към този момент щяхме да сме го почнали, - пъчи се гордо Борисов. Новата власт била унищожила фантазията на габровци за тунел. Е да, само че за подобен план няма нито проект, нито чертеж, даже разказани планове. НУЛА! Нула, нула и отново нула! От 2014 година единствено лакърдии и нищо черно на бяло.

През 2019 габровци стачкуваха и желаеха оставките на тогавашното вице на Борисов Томислав Дончев и кметицата Таня Христова. Един жител пред тв камери се провикна: " Томиславе, в случай че бях на твое място, нямаше да се появя в града ". След това стачкуващите освиркаха Христова и не и дадоха думата.

Как се усещат през днешния ден габровци, когато научават какъв брой безпардонно са им хвърляли прахуляк в очите?

Теменужка Петкова, някогашен енергиен министър в неделя заран по бТВ надмина и най-големите пропагандатори на борисовото ръководство, като разгласи, че Борисов е направил толкоз, колкото никой по-късно не може да направи. Гьонсурат? Не, Теменужка Борисова... Нито дума за предателските сделки с Газпром и Кремъл, подписани от Борисов. За лъжите и подлостите към азерския газ. За 12-годишната сага към конекторната връзка с Гърция. За 3-те милиарда национална пара, закопани с тръбите на Турско/Руски поток...

Каква би била ориста на тези хора, в случай че прилагахме критериите на Апостола? Не смъртни присъди, то е ясно, само че закона като закон. Големият въпрос е: Защо не го прилагаме?

Д-р Димитър Попкутуев

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР