Напрежението в избирателните секции в Турция се покачва, сигнализираха за

...
Напрежението в избирателните секции в Турция се покачва, сигнализираха за
Коментари Харесай

ВИДЕО Вижте що за чудо е изборният процес в Турция

Напрежението в изборните секции в Турция се повишава, алармираха за сътрудниците от Флагман.бг наблюдаващи, които наблюдават за процеса в Югоизточната ни съседка. Там има над 120 доброволци.

Припомняме, че в Турция бяха разкрити 35 секции. Предварително бе заявено, че в тях ще гласоподават малко над 20 хил.души, само че съгласно наблюдаващи това е крайно занижена численост, тъй като главната част от избирателите идват в самия ден, попълнят заявления и гласоподават. Очакванията са до края на деня да гласоподават сред 60 и 70 хил.хил.човека

„ Опитваме се да спрем операциите, само че тук е ужасно. Идват хора с авансово готови заявления. Когато ги накараме да ги попълнят сами – те не могат, тъй като не схващат какво написа в тях. Почти не знаят български, водят ги с рейсове, а с тях има хора, които са извънредно нападателни. Налитат на пердах и ни плашат, че „ няма да се върнем в България “, разказа за Флагман.бг Йордан Иванов, един от доброволците.

Той е част от групата, която е с бургаския общински консултант Константин Бачийски.



„ Опитваме се да се оправим, само че е доста мъчно. Ако на едно място им окажем опозиция – те се качват на рейса и отиват в друга секция “, добави различен доброволец от Турция. 

В същото време ЦИК се произнесе, че няма проблем декларациите за гласуващите зад граница да са попълнени на друго място, а не в изборната секция, както желаеха нашите наблюдаващи. 

Вижте видеото, което бе изпратено. Зад кадър разяснява Йордан Иванов:


 Факсимиле от решението на ЦИК за изборните секции в Турция
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР