Напрежението в Асеновград не е етническо, удобно е да бъде

...
Напрежението в Асеновград не е етническо, удобно е да бъде
Коментари Харесай

Цацаров: Напрежението в Асеновград е в резултат на дълго толерирано чувство за безнаказаност

Напрежението в Асеновград не е етническо, комфортно е да бъде показано като такова, сподели в Бургас основният прокурор Сотир Цацаров, който разяснява казуса пред публицисти. Той добави, че неговото персонално виждане е такова, че напрежението е вследствие на дълго толерирано възприятие за безотговорност.
 
" И това схващане за безотговорност не е единствено вследствие на осъществени престъпни прояви, а то продължава в тези български градове и села, където в ромските махали се толерира противозаконното строителство и ред административни нарушавания, на които се гледа по-снизходително.
 
Главният прокурор сподели още, че парите за интеграция на ромското население са изразходени за интеграция на тези, които са ги изразходвали. Във връзка със случая в Асеновград той напомни, че тази седмица следва да бъдат повдигнати обвинявания на народния представител Манол Генов.
 
А част от неговата активност е пазаруване на ромски гласове. Цацаров добави, че точно това население е търсено по време на избори. А решението на целия проблем е такова, че нещата би трябвало да минат в равна мяра за всеки и всяко нарушаване да се санкционира, а както и да се спре политическия маркетинг в ромските махали.
 
Главният прокурор добави още, че това население е толерирано години наред, защото е нужно като електорат. Има тотално схващане за безотговорност.
 
Цацаров разяснява още, че следва до 20 юли да бъде подложен самобитен връх за българския углавен развой. До тази дата би трябвало да бъде импортиран обвинителният акт за КТБ в профилирания углавен съд, който се състои от 15 хиляди страници. Актът е против 19 обвинени лица.
 
Главният прокурор е на посещаване в Бургас във връзка Конференция на Висш съдебен съвет, която се организира в морския град.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР