Напрежението в аграрния сектор не е напълно потушено въпреки обявеното

...
Напрежението в аграрния сектор не е напълно потушено въпреки обявеното
Коментари Харесай

Над 20 фермерски организации се обявиха против договореностите на аграрната камара с правителството

Напрежението в аграрния бранш не е изцяло потушено макар оповестеното нощес съгласие сред държавното управление и Българската земеделска камара. Над 20 организации, които не членуват в Камарата, обявиха през днешния ден, че не са съгласни, " шепа браншовици да показват, да поемат задължения и да подписват съглашение от името и за сметка на целия бранш ".

Сред недоволните са " Асоциация на земеделските производители " с ръководител Венцислав Върбанов, Асоциацията на млекопреработвателиет с ръководител Димитър Зоров, " Обединени български животновъди " с ръководител Бойко Синапов и Националната асоциацията на оранжепийните производители с ръководител Велин Георгиев.

От техния предприемчив комитет обявиха, че не престават да желаят оставката на министъра земеделието Кирил Вътев и че идния вторник ще възобновят националните си митинги.

Двучасова обсада на пътя към граничния пункт Илинден-Ексохи организираха през днешния ден по обед производители, които също считат, че браншовите организации, взели участие в договарянията с държавното управление, не са защитили ползите им.

Относно извършените през днешния ден нерегламентирани митинги на няколко гранично-пропускателни пункта в страната от последователи на политическа партия, Министерството на вътрешните работи приканва всеки български жител към спазването на Закона за събранията и митингите, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

Предвид нарушаването на нормалния темп на работа и на реда към граничните пунктове " Лесово ", " Кардам " и " Калотина ", полицията си резервира правото да предприеме ограничения за попречване и недопускане на последващи сходни незаконни прояви

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР