Напрежението рязко нарастна след разпространена от руските медии информация, според

...
Напрежението рязко нарастна след разпространена от руските медии информация, според
Коментари Харесай

Напрежението расте! Руски медии: В Донбас пристигнаха наемници от Полша

Напрежението внезапно нарастна след публикувана от съветските медии информация, съгласно която военни от Полша са пристигнали на следената от украинските управляващи територия на Донбас. Това съобщи РИА Новости, базирайки се на известие на Департамента на националната милиция на самопровъзгласилата се Донецка национална република.

„ Разузнаването на Народната милиция на ДНР получи информация за идването на полски наемници в зоната на така наречен интервенция на обединените сили на въоръжените сили на Украйна “, сподели пред кореспонденти представител на ведомството. Той изясни, че в региона на с. Попасная са видяни две групи въоръжени лица, всяка с до 20 души, " в смесени униформи от тактически вид ".

„ Установено е, че тези лица приказват полски и са пристигнали за осъществяване на задания в региона на ​отговорност на 24-та механизирана бригада. Тяхната задача е да правят, взаимно с елементи на украинските сили за специфични интервенции, целенасочени саботажни и терористични актове, ориентирани към деактивиране на животоподдържащи уреди, обществена инфраструктура и заплашване на локалното население “, сподели представител на Народната милиция. От ведомството считат, че преди възможното започване на атака на украинските сили за сигурност, наемниците ще се опитат да нанесат най-значителни вреди на цивилната инфраструктура, с цел да принудят подразделенията на ДНР да отговорят.

„ Украинската страна, оправдавайки се пред международната общественост, ще се опита да употребява тези дейности като предлог за започване на военни дейности. Поляците дойдоха на територията на Украйна под прикритието на инструктори, изпратени да вземат участие в подготвителна задача за образование на украински военни ", означават те. Изявленията на Полша за военната помощ на Киев са несъвместими освен с председателството, само че и с участието на Варшава в ОССЕ, добави формалният представител на Народната милиция на ДНР. Той изясни, че западните страни не престават да доставят смъртоносни оръжия на Украйна и съгласно ведомството дейностите на полското държавно управление наподобяват цинични.

„ Изявленията на полската страна не способстват за мира и стабилността, а предизвикат ескалация на обстановката и подтикват Киев да стартира геноцид над популацията на Донбас. сподели представителят на Народната милиция на ДНР. Освен това в Донбас оповестиха за идването на националисти от неразрешената в Русия организация „ Десен бранш “. „ Две елементи, състоящи се от бойци от Десния бранш, наброяващи по 70-80 души всеки, дойдоха в местоположението на 54-та обособена механизирана и 56-та обособена мотопехотна бригади. Всички бойци имат военен опит и бяха подготвени под управлението на английски инструктори, показа информация представителят на Народната милиция.

Той изясни, че националистите са разпределени в елементи, заемащи позиции в първи ешелон на северния и западния метод към Донецк. Украинското командване освен ускорява групировката си покрай столицата на Донецката национална република, само че и образува щурмови групи от идеологически стимулирани националисти, които ще би трябвало да организират военни интервенции в града и да извършват задания, макар гибелта на цивилни. предизвестява представителят на ведомството. Конфликтът в Източна Украйна продължава съвсем осем години, като през това време, съгласно Организация на обединените нации, над 13 000 души са станали жертви, а още към 44 000 са ранени.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР