Напрежението, предизвикано от последните събития в Сирия, е сред водещите

...
Напрежението, предизвикано от последните събития в Сирия, е сред водещите
Коментари Харесай

Светът е на кръстопът за Сирия, развръзка по казуса с царските имоти, Уесли Кларк призова за внимание към Балканите…

Напрежението, провокирано от последните събития в Сирия, е измежду водещите тематики на петъчните вестници.

" Американският президент Доналд Тръмп съобщи през вчерашния ден в " Туитър ", че в никакъв случай не е казвал обществено по кое време ще предприеме боен удар против Сирия поради хипотетичното потребление на химическо оръжие от режима в Дамаск, предадоха организациите. " Не съм казвал по кое време ще се състои нахлуване против Сирия. Това може да стане скоро, а може въобще да не бъде скоро ", написа Тръмп единствено няколко часа откакто в същата обществена мрежа предизвести Русия " да се приготви " за ракетни офанзиви против нейния съдружник Сирия. Четири дни откакто разгласи, че обмисля военни удари против режима на Башар Асад, той не е подхванал никакви съответни ограничения и тактиката му остава неразбираема, разясняват множеството медии. Говорителят на Белия дом Сара Сандърс заяви, че Тръмп към момента " преглежда всички разновидности за интервенция на Съединени американски щати ", и удостовери, че Вашингтон счита Русия и Сирия за виновни за смъртоносното нахлуване в град Дума. " Все още не е взето дефинитивно решение ", акцентира тя. Сандърс добави, че до момента в който обмислят отговора си, Съединени американски щати не престават да поддържат постоянни контакти с Израел, Саудитска Арабия, Франция, Англия и други страни. Според информация на Си Ен Ен Тръмп към момента не се е договорил със съдружниците си по въпроса за Сирия и по тази причина боен удар може да бъде нанесен едвам в края на седмицата. Германия няма да вземе присъединяване във допустима военна акция против Сирия, съобщи през вчерашния ден немската канцлерка Ангела Меркел, представена от в. " Зюддойче цайтунг ". Тя обаче разясни, че държавното управление на Федерална Република Германия ще направи всичко, с цел да " алармира за неприемането на потреблението на химическо оръжие ". " Има доста потвърждения на това, че сирийският режим е употребявал такова оръжие ", сподели Меркел. Към Берлин не е отправяно питане дали Германия би взела участие в дейности със мощ против Дамаск, съобщи външният министър Хайко Маас, който е на аудиенция в Дъблин. Източници на американската телевизия допълват, че президентът на Съединени американски щати води дейни съвещания по тематиката с президента на Франция Еманюел Макрон и английския министър председател Тереза Мей. Тя свика през вчерашния ден изключително държавно съвещание, на което да бъде разисквана ролята на страна в обстановката. Според локалните медии е доста евентуално съвещанието да докара до включване на Лондон във възможни военни дейности в Сирия. Според изследване на публичното мнение, оповестено във в. " Таймс ", едвам 22% от популацията поддържа присъединяване на страната във военна интервенция срещу Дамаск. " - в. " Сега ".

" Съединени американски щати са избрали осем цели на територията на Сирия, които могат да бъдат подложени на удар, при положение на надлежно решение на американския президент Доналд Тръмп в отговор на хипотетичната приложимост на химическо оръжие в сирийския град Дума, заяви американският новинарски канал CNBC, базирайки се на собствен неназован източник. Според неговите данни, измежду евентуалните цели са две военни летища, проучвателен център и дружество, за което се допуска, че създава химически оръжия. Източникът не разкрива в кои региони на близкоизточната страна са ситуирани обектите. В материала се отбелязва, че авионосна ударна група на Военноморските сили на Съединени американски щати, отпред с атомния самолетоносач Harry S. Truman, се е оправила в сряда от базата в Норфолк (щата Вирджиния) към Близкия Изток, както са съобщили представители от Военноморски сили на Съединени американски щати, съобщи " Фокус ". Според техните думи, самолетоносачът ще бъде съпровождан от ракетен крайцер и четири ескадрени миноносци. Задвижването на тази ударна група се случва на фона на изострянето на обстановката в Сирия, обвързвано с хипотетичната приложимост на химически оръжия в сирийския град Дума. Президентът на Съединени американски щати съобщи в понеделник, че до 48 часа ще вземе решение дали да употребява военна мощ срещу сирийските управляващи. Засега сходно решение не е оповестено публично. " - в. " 24 часа ".

" Говорител на Европейската комисия разяснява, че Брюксел поддържа връзка с всички страни от Европейски Съюз по този въпрос, само че се въздържа от коментар за вероятността от престоящи въздушни удари на Съединени американски щати в Сирия, съобщи Българска национална телевизия. Употребата на химическо оръжие е военно закононарушение и закононарушение против човечеството. Темата " Сирия " ще бъде в дневния ред на срещата на министрите на външните работи от Европейски Съюз в понеделник в Люксембург, сподели Мая Коцианчич - представител на Европейска комисия. " - в. " 24 часа ".

Процесите на Балканите също са измежду тематиките на всекидневниците.

" Македонското държавно управление оцеля при вота на съмнение, импортиран против него от опозиционната партия ВМРО-ДПМНЕ поради политиката на кабинета към България и Гърция, съобщи " Ройтерс ", представена от Българска телеграфна агенция. Гласуването се смяташе за тестване за реформаторската стратегия на премиера Зоран Заев и политиката за възстановяване на връзките с двете съседки като стъпка за присъединение към Европейски Съюз и НАТО. Шейсет и двама депутати в 120-местния парламент гласоподаваха срещу вота на съмнение, а 40 " за ". Националистическата съществена опозиционна партия беше декларирала, че утвърденият през януари контракт за добросъседство с България е нездравословен и упрекна държавното управление в липса на тактика в договарянията с Гърция за споразумяване на тлеещия от 1991 година спор за името " Македония ", отбелязва " Ройтерс ". Опозицията упрекна Заев, че не е извършил предизборните си обещания да усъвършенства положението на стопанската система, да реформира правосъдната система и да обезпечи медийна независимост. През 1991 година Македония разгласи самостоятелност и избегна войните, които раздрусаха някогашна Югославия. През 2001 година обаче страната беше на прага да се разпадне след подхванатите от огромното албанско етническо малцинство въоръжени дейности. Поради разногласието с Гърция двумилионната страна не е постигнала необикновен прогрес в присъединението си към Европейски Съюз и НАТО. Гърция е срещу потреблението от някогашната югорепублика на името " Македония " с претекста, че то е причина за териториални искания към едноименната северна гръцка област. Правителството на Заев встъпи в служба през май, когато беше комплициран завършек на двегодишна политическа рецесия, довела до рухване на ръководството на ВМРО-ДПМНЕ... " - в. " Дневник ".

" Има прогрес във връзка с разногласието за името. В една част от него има към момента разлики, заяви македонският външен министър Никола Димитров след срещата си в Охрид с неговия сътрудник Никос Кодзияс (с очилата), съобщи БГНЕС. Димитров разясни, че през днешния ден са били водени " открити и откровени диалози и за първи път е станало дума за краткотрайното съглашение и методите, по които би трябвало да се извърши възможния контракт ". " Разговаряхме без да се надхитряваме един различен, имайки поради потребностите и на другите страна. Преговаряхме и по това по какъв метод да оставим встрани главните грижи на двете страни ", разясни посланик номер 1 на Македония. Никола Димитров заяви, че е имал среща на работните екипи на двете министерства на равнище дипломати, които въз основата на постигнатия прогрес по време на срещата във Виена от 30 март, работят върху текста за бъдещото съдействие в разнообразни области. Дипломатите работят и върху текста за прекъсване на иредентизма от двете страни, както и за предговора на възможния контракт. Гръцкият министър Кодзияс удостовери, че е изработен прогрес както на министерско равнище, по този начин и на експертно равнище на работните групи. " Има прогрес, остават по-малко тематики за разрешаване, само че те не са най-трудните. Днес направихме решителна позитивна крачка и се надявам, че ще създадем по този начин сложните проблеми да станат по-лесни. Опитваме се да решим проблемите, които са основани в предишното от други хора, сподели още Кодзияс. " - в. " Сега ".

" Министър-председателят Бойко Борисов посрещна председателстващия на Съвета на министрите на Босна и Херцеговина Денис Звиздич. Той е на публично посещаване в София по покана на българския министър председател. Това оповестиха от държавната осведомителна работа. Звиздич оцени високо слагането на тематиката за евроатлантическата вероятност на страните от Западните Балкани във фокуса на Европейски Съюз. Бойко Борисов уточни, че стремежът на България е тя да остане съществена и по време на идващите ръководи, само че акцентира, че нейната новост зависи от връзките сред страните в района и от опцията на политическите елити да намират решения на съществуващите проблеми. Разговорите сред двете държавни делегации ще продължат на следващия ден в Министерския съвет. " - в. " Труд ".

" В едно нещо съм уверен - Европейски Съюз желае мир и разцвет на Балканските страни. Това сподели министър-председателят Бойко Борисов след срещата си с президента на Сърбия Александър Вучич в Мостар. Благодаря на домакините за поканата. В едно нещо съм уверен - Европейски Съюз желае мир и разцвет на Балканските страни. Дали огромните геостратегически играчи желаят същото - уповавам се да е по този начин. Президентът Вучич поставя големи старания, като човек от Балканите познавам сърбите и знам какъв брой му е мъчно, знам какъв брой старания поставя, с цел да продължи процеса и да резервира мира. Истински се надявам, че и сътрудниците в Косово ще продължат в същия дух. Тези провокации и спорове в последно време стартират фактически да тревожат всички, тъй като раните са доста пресни ", разяснява министър председателят. " В общи линии настроението не е доста оптимистично, по-скоро чувството е, че ни следва нещо неприятно, преди няколко месеца не беше по този начин. Нека да съм черноглед, дано ме упрекнат в това. Обръщам се към нашите братя мюсюлмани, бошняци, към нашите братя хървати, сърби, целия район от Гърция до Румъния, Хърватия, Словения, тези, които са на Балканите - да проявим разсъдък, тъй като следствията ще са единствено за Балканите. Не бива да бъдем егоисти, нито една от страните на Балканите, и да си мислим, че даден спор ще подмине някоя от нас. Мостар е хубаво място да се кажат тези неща ", разяснява Бойко Борисов. " Обръщам се към всички водачи на Балканите - да проявим разсъдък, следствията ще са единствено за нас, за никой различен. Има геостратегически интерес. Нашата майка е Европа. Убеден съм, слушайки сътрудниците в Европа, в Европейския Съвет и Съюз, че те желаят мир и разцвет на Балканите към това да се обединим. Още един път приветствам Вучич за хубавичко сила и се надявам по този начин да продължи и за напред, тъй като не постоянно в Европа това, което искаш става незабавно, или от време на време става по-бавно ", сподели още министър председателят. " Срещата сред Европейският съвет, дружно с сътрудниците от Западните Балкани ще се организира на 16-17 май. Убеден съм, че ще намерим способи, тъй че президентът Тачи да взе участие, макар че има няколко страни, които не са признали Косово и импровизирано слушам, че биха отказали да вземат участие в такава среща. Например с Мариано Рахой се разбрахме, че той е на двудневно посещаване от предходния ден, тъй че с всички ще намерим някакъв метод да не проваляме Съвета. Той е жизненоважен за всички и съм оптимист за провеждането му ", изясни Борисов. " Като споделям черноглед, имам поради в последните седмици тези престрелки във въздуха, които се случиха сред Сърбия и Косово. Безкрайно съм прям с вас. Неприемането на изборния закон или измененията, които се желаят, трайно ще блокират Босна и Херцеговина. Поне такова ми е чувството. Надявам се президентът Тачи да откри някакъв по-бърз път, по който да се решат тези проблеми, тъй като на 16-17 май ние би трябвало да влезем в този съвет с оптимизъм, с решени проблеми и да покажем на европейците, че сме подготвени за присъединението на Западните Балкани. С проблемите си по какъв начин да влезем? Влизаме с проблемите и даваме да ги вземат решение те - те си имат задоволително проблеми. Така че ние, политическият хайлайф на Балканите би трябвало да решим проблемите. Мирът е най-важното. Всичко друго няма значение. Допуснем ли отново следващ спор на Балканите, всички страни губят. Който го допусне, той ще завлече всички ", добави министър председателят. " - в. " Стандарт ".

" Ген. Уесли Кларк към Европейски Съюз и НАТО: Не чакайте Западните Балкани отново да избухнат В публикация за американското издание The Washington Post някогашният главнокомандващ силите на НАТО в Европа военачалник Уесли Кларк прикани Европейския съюз и Алианса да не чакат момента, в който Западните Балкани още веднъж " ще избухнат " и настоя за възобновяване на уговорката на Запада към района, с цел да се предотврати " пълзящата дестабилиция " в страните от полуострова, предава Фокус. " Изминаха повече от две десетилетия, откогато работих с Ричард Холбрук и нашия екип за преустановяване на войната в Босна. НАТО разпростра и по-късно предприе дейности за прекъсване на сръбското етническо пречистване в Косово. Днес три страни от Западните Балкани (Хърватия, Албания и Словения) станаха членове на НАТО. Хърватия и Словения се причислиха към Европейския съюз. Сега Косово е самостоятелна страна. Повечето американци и европейци душевен отхвърлиха този жесток спор като решен проблем. За страдание, това напълно не е правилно. Продължаващите политически спорове във връзка с етно- религиозния темперамент на тези народи непрекъснато заплашват да прерастнат в национални и районни рецесии, като трансфорат района в съществена цел за интервенция от непознати сили. Екаплозивна композиция от неприятно ръководство, икономическа застоялост и слаби демократични институции остави малочислено, само че основна малцинство уязвима на наемане от джихадистите. Всичко това прави района узрял за употреба от терористични организации и интервенция от външни фактори, в това число Русия, Китай и Турция.За да бъдат нещата още по-лоши, районът страда от занемаряване от страна на демокрации, които са съдействали за преустановяване на войните в Югославия. Вярвайки, че демократичното бъдеще на Балканите се намира в участието в Европейски Съюз, Съединени американски щати значително предадоха на Брюксел отговорността за политическото, институционалното и икономическото развиване на района. И въпреки всичко политическата инерция в границите на Общността резервира Босна и Херцеговина, Сърбия, Черна гора, Косово, Албания и Македония, които чакат окрилени. И до момента в който Съединени американски щати и Европа спят, другите управляващи си водят бележки. Кремъл непрестанно усилва въздействието си. Руснаците работят, с цел да подтикват антиевропейските и антинатовските настроения. Те поддържат екстремистки групировки (един от които е обект на следствие в Босна и Херцеговина за хипотетични паравоенни действия) и дават целенасочена военна помощ. Кремъл също разгорещи пламъците на етническото разделяне посредством дезинформационни акции, които подклаждат православните християнски нации против мюсюлманите, като съзнателно подбуждат напрежението, което подхрани и Югославските войни през 90-те години на предишния век. В същото време Турция и страните от Персийския залив влагат мощно и в Западните Балкани. Турция е третият по величина вложител в Босна и Херцеговина, а водачът на главната мюсюлманска политическа партия в страната пътува постоянно до Истанбул за фотоси с все по- властническия турски президент Реджеп Тайип Ердоган. Саудитска Арабия и нейните съседи в Персийския залив са насочили своя принос към поддръжката на религиозните организации, построяването на нови джамии и предлагането на религиозни указания на локалните имами. Строгото пояснение на исляма, което постоянно е в основата на такова образование, няма нищо общо с умерената традиция, която се практикува на Балканите от епохи, и е обвързвана с възходящия фундаментализъм в района. Около 1000 задгранични бойци (предимно от Косово и Босна и Херцеговина) са се борили за " Ислямска страна " в Сирия и Ирак. Въпреки че броят на задграничните бойци от Балканите преднамерено понижава, средата, в която тези лица стават радикализирани, и уязвимостта измежду недоволните сегменти от популацията не престават да провокират угриженост. Проблемът с реинтеграцията на завърналите се задгранични бойци насочва още по-голямо предизвикателство... Зоната за свободна търговия на Западните Балкани, препоръчана неотдавна от водачите на района, може да бъде стъпка в вярната посока. Но сходна самодейност не би трябвало да се преглежда като сурогат на евентуалните гаранции, които би трябвало да бъдат предоставени от НАТО и Европейски Съюз. Сериозна пътна карта присъединението към Европейски Съюз ще даде на страните в района тласъци за осъществяване на нужните политически и стопански промени, за усилване на тяхното съдействие и за справяне с възходящото междуетническо напрежение. Разбира се, такива старания ще би трябвало да имат необятна поддръжка, с цел да бъдат придвижени напред - предизвикателство в район, в който популацията остава внезапно разграничено от настройки към институции като НАТО. И въпреки всичко, съгласно едно скорошно изследване, въпреки босненците от сръбски, хърватски и мюсюлмански генезис да са разграничени по доста въпроси, те са обединени в опозицията си против " Ислямска страна " и в желанието си да се оправят с стопански проблеми. Членството в НАТО ще бъде по-лесно да се продаде на етническите сърби в района (които са склонни да бъдат руснаци и съперници на НАТО), в случай че това участие им се окачествява като подкрепяне за по-голяма районна непоклатимост. Можем да подсигуряваме, че милиардите долари на данъкоплатци, вложени в този район, няма да се изгубят, като поддържат работата за развиване на демокрацията като Националния либерален институт и Международния републикански институт. Виждахме продължаващото значение на този тип работа с начинания като новосъздадената работна група за битка с екстремизма, която оказва помощ на законодателите в Босна и Херцеговина да се приспособяват към непрекъснато изменящото се предизвикателство на екстремизма. Имаме доста принадлежности, с които разполагаме, с цел да предотвратим пълзящата дестабилизация в Западните Балкани. Нека да подсигуряваме, че няма да похарчим големите вложения, които направихме в този сложен район, и ще подновим уговорката си да помогнем на тези нови демокрации да реализират цялостния си капацитет... " - в. " 24 часа ".

Състоянието на сигурността и армията на страната също са измежду настоящите тематики.

" Президентът Румен Радев привиква на 19 април съвещание на Консултативния съвет за национална сигурност. Темата е " Актуални опасности и закани за националната сигурност на Република България. Състояние на Въоръжените сили. Необходими ограничения ", оповестиха от " Дондуков " 2. Междувременно през днешния ден министър председателят Бойко Борисов организира среща с вицепремиера и министър на защитата Красимир Каракачанов и с началника на защитата генерал-лейтенант Андрей Боцев. В нея участваха и генерали и офицери, препоръчани за назначение на нова служба и за производство във висше офицерско звание. На срещата са били разисквани тематики, свързани със сигурността в района, както и модернизацията на армията, оповестиха от пресслужбата на Министерски съвет. На 9 януари Консултативния съвет за национална сигурност реши да бъде готова нова стратегия за развиване на отбранителните качества на въоръжените сили на Република България, която да обхване интервала от 2020 до 2030 година След съвещанието тогава президентът разгласи, че приветства признатия от държавното управление проект, съгласно който до 2024 година разноските за защита би трябвало да бъдат до 2% от Брутният вътрешен продукт. " Ние стигнахме до доста значим консенсус - че този проект остава открит и би трябвало навреме да бъде прегледан и надграждан, тъй че България да преследва развиването на съответни отбранителни качества ", разгласи още Радев. От думите му се разбра, че до 30 септември т. година би трябвало да бъде осъществен обзор и при нужда актуализиране на проекта за повишение на разноските за защита по-рано. През март Радев разгласи, че може да свика такова съвещание и поради договорката с ЧЕЗ. " Смятам за основателно да бъде призован Консултативен съвет по националната сигурност, на който да бъдат прегледани въпросите за енергийната сигурност на страната ", сподели президентът. " - в. " Дневник ".

" Правителството предлага на президента да издаде декрет, с който да удостои началника на защитата генерал-лейтенант Андрей Боцев с висшето офицерско звание " военачалник ", оповестиха отк Правителствена осведомителна работа. За освобождение от длъжността заместник-началник на защитата и от военна работа е препоръчан генерал-лейтенант Пламен Атанасов заради навършване на пределна възраст за заеманото звание. За неговия пост е препоръчан генерал-майор Димитър Илиев, който ще бъде освободен като заместник-командир на Корпуса за бързо развръщане на НАТО в Солун и създаден в генерал-лейтенант. Бригаден военачалник Иван Ортоманов е препоръчан за освобождение като шеф на дирекция " Операции и подготовка " в МО, за назначение като заместник-командир на Корпуса за бързо развръщане на НАТО в Солун и за почитане със звание генерал-майор. За шеф на дирекция " Операции и подготовка " и почитане със звание бригаден военачалник е препоръчан полк. Маргарит Михайлов, сега заместник-началник на щаба на Сухопътните войски. Бригаден военачалник Иван Лалов е препоръчан за освобождение от длъжността пълководец на 3-а авиационна база, за назначение за заместник-командващ на Съвместното командване на силите и за почитане със звание генерал-майор. Да заеме овакантената служба пълководец на авиобазата, както и за почитане със звание бригаден военачалник е препоръчан сегашният заместник-командир въз основата полк. Димитър Петров. За назначение за заместник-командир на Военноморски сили и почитане със звание флотилен адмирал е препоръчан капитан І сан Георги Пенев, сега шеф на щаба на Военноморски сили. Заместник-директорът на Служба " Военна информация " полк. Пламен Ангелов е препоръчан за шеф на Службата и почитане със звание бригаден военачалник. Той ще поеме поста от бригаден военачалник Светослав Даскалов, който ще бъде освободен от военна работа заради навършване на пределна възраст за заеманото звание. Полк. Васил Лазаров е препоръчан за длъжността консултант на Върховния главнокомандващ на въоръжените сили по военната сигурност, както и за почитане със звание бригаден военачалник. Директорът на дирекция " Логистика " в МО полк. Митко Григоров е препоръчан за почитане със звание бригаден военачалник. Правителството предлага на Президента на Република България да направи смяна и в Указ 85/2012, с който са одобрени длъжностите във въоръжените сили и в НСО, изискващи висши офицерски звания. Предложението е висше офицерско звание генерал-майор (контраадмирал) да се изисква и за длъжността шеф на Щаба на защитата. Неговите функционалности са свързани с образуване активността на административните звена в Щаба на защитата като стратегически боен щаб на въоръжените сили. " - в. " Стандарт ".

Решението на съда в Страсбург по проблема с царските парцели също е измежду тематиките на всекидневниците.

" Европейският съд по правата на индивида в Страсбург (ЕСПЧ) даде период на държавното управление до 13 септември да показа възраженията си или да потърси съглашение със Симеон Сакскобургготски по две от трите тъжби по отношение на върнатите му и след това наново отнети парцели. Това се схваща от пространното решение на Европейски съд по правата на човека, оповестено през днешния ден на уеб страницата на съда, и от съпътстващо писмо до страните, съдържащо заложени от съда въпроси към българското държавно управление. За да се произнесе по жалбите, Съдът в Страсбург би трябвало да откри дали е спазен или нарушен член 1 от Протокол 1 на Европейската спогодба за правата на индивида. Тази наредба пази правото на благосъстоятелност, в нея се споделя, че " всяко лице има правото спокойно да се разпорежда със своите притежания ". Комуникирането от Европейски съд по правата на човека на двете тъжби, т.е. настояването на мнение от държавното управление и посочването на период, може да значи, че съдът приема за възможни двете тъжби и ще ги преглежда всъщност. А съгласно статистиката над 80 % от случаите, в които съдът е изискал мнение от съответната страна, делата завършват сполучливо за жалбоподателите, разяснява юрист Михаил Екимджиев, който води делата в Страсбург. В края на 2017 работна група към Министерството на правораздаването изяви желание да направи съглашение със Симеон Сакскобургготски, само че министър председателят Борисов се уплаши от медийни офанзиви и даде заден ход. На фотографията - конференция по тематиката на правосъдния министър Цецка Цачева, министъра на Министерство на регионалното развитие Николай Нанков, който от името на страната води делата пред българския съд, и основния секретар на Министерството на земеделието Атанас Кацарчев, което води делото за горите в Рила, 4.12.2017 година В края на 2017 работна група към Министерството на правораздаването изяви желание да направи съглашение със Симеон Сакскобургготски, само че министър председателят Борисов се уплаши от медийни офанзиви и даде заден ход. До Европейски съд по правата на човека бяха отправени три тъжби от Симеон Сакскобургготски - за мораториума на Народното събрание от 2009 година, който забрани на царската фамилия да се разпорежда с реституираните парцели, за отказаната реставрация на чифлика Кричим и за оповестените за държавна благосъстоятелност от съда хижи Саръгьол и Ситняково. Европейски съд по правата на човека отхвърля жалбата за Кричим, отчитайки разликата сред отказана реставрация и одържавяване на към този момент реституиран парцел, каквито са хижите Саръгьол и Ситняково. Съдът отхвърля също вписаните като наследници царските братовчеди, на съображение че те не са били въвеждани във притежание и заради това не са претърпели вреди... " - в. " Дневник ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР