Напрежението около забраната за коли по част от Крайбрежната алея

...
Напрежението около забраната за коли по част от Крайбрежната алея
Коментари Харесай

Кметът: Областният управител да прочете собствената си коригирана заповед за Крайбрежната алея!

Напрежението към възбраната за коли по част от Крайбрежната алея ескалира. От пресцентъра на Община Варна изпратиха до Varna24.bg позиция на кмета Иван Портних във връзка обява на регионалния шеф на Варна Благомир Коцев във фейсбук, съгласно която " кметът на Варна е изтеглил Общинска полиция от КПП-то за надзор на достъпа на моторни транспортни средства край басейн " Приморски ", за основаване на безпорядък ". Публикуваме позицията без редакторска интервенция. 

" Областният шеф да прочете личната си поправена заповед за Крайбрежната алея.

В поправената заповед на регионалния шеф Благомир Коцев – за прекратяване на придвижването на ППС по част от Крайбрежната алея " Кап. Георги Георгиев ", буквално е записано:

" II. ЗАДЪЛЖАВАМ органите на регионалната дирекция на Министерството на вътрешните работи – гр. Варна, да подхващат нужните ограничения за прекратяване на придвижването на пътни транспортни средства в обсега на ПИ " (следва изложение на парцелите по алея първа).

И по-надолу: " -пропускателният режим на обособените контролно-пропусквателен пункт да се обслужва непрекъснато от чиновници на Областна дирекция на министерството на вътрешните работи – Варна, според План за организация на придвижването – приложение към актуалната заповед… ".

В тази връзка, заповедта на регионалният шеф е правилно изпълнена - КПП-та са поети от ОД на МВР- Варна тъкмо съгласно тази заповед!

В коментара си във фейсбук господин Благомир Коцев, може би съзнателно, пропуща посоченото наличие от личното си предписание. А може би въобще не е чел какво подписва!? А може би не е схванал, че неговата заповед e поправена?!

Това, обаче е негов, а не проблем на общинската администрация. Години наред единственият дейно настоящ надзорен орган в региона е Общинска полиция по категорично предписание на кмета на Община Варна. Факт, който самият регионален шеф признава в позицията си!

Между другото, сега на уеб страницата на Областната администрация е оповестен първия вид на заповедта на Благомир Коцев – РД№РД 22-7706-81 от 08.07.2022 година В Община Варна е постъпил поправен вид, поради позволени " непълноти “, в това число поради издаване на разпореждане към Общинска полиция, което не е в пълномощията на регионалния шеф.

На 27.06.2022 година Благомир Коцев декларира пред медиите във Варна: " Дамбата има потребност от ремонт, а в случай че този ремонт се комбинира с план за разширение на крайбрежния път, на който да има пешеходна зона, велоалея и лента за коли, то това би бил най-хубавият вид. Ще лобирам пред Министерството на районното развиване и благоустройството това да се случи ".

Община Варна чака показване на плана пред жителите и съответни резултати от господин регионалния шеф ", се показва в коментара, изпратен от името на кмета Иван Портних.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР