Напрежението около Украйна и плановете на съюзниците в НАТО да

...
Напрежението около Украйна и плановете на съюзниците в НАТО да
Коментари Харесай

Извънредно заседание на Народното събрание, депутатите и кабинетът ще обсъждат напрежението НАТО-Русия

Напрежението към Украйна и проектите на съдружниците в НАТО да укрепят източния фланг на Алианса ще разискват кабинетът и депутатите. Министърът на защитата би трябвало да внесе на съвещанието на Министерския съвет план за утвърждение на национална позиция и ограничения за подсилване на системата на сигурност на България, боеспособността на българската войска и техническото ѝ застраховане.

Съветът по сигурност към премиера ще продължи да следи развиването на обстановката и ще приготви проект за деяние при разнообразни сюжети. Кирил Петков още веднъж увери, че спомагателната военна техника към България е планувана от дълго време и не е нещо изключително. На съвещание на Комисията по защита военният министър съобщи, че няма скупчване на войски у нас.

Очаква се кабинетът Петков да вземе решение за съответни ограничения, за които министър-председателят ще осведоми народните представители по време на изключително съвещание на Народното събрание през днешния ден. На него ще бъдат изслушани министър председателят, министрите на защитата и на външните работи, както и ръководителите на няколко служби.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР