Напрежението около суверенитета над островчетата Имия, намиращи се в Егейско

...
Напрежението около суверенитета над островчетата Имия, намиращи се в Егейско
Коментари Харесай

Съветник на Ердоган към Ципрас: Ще усетите гнева на Турция много по-силно, отколкото Африн

Напрежението към суверенитета над островчетата Имия, намиращи се в Егейско море, продължава да ескалира, откакто един от основните съветници на турския президент Реджеп Таийп Ердоган насочи директна опасност към премиера на Гърция Алексис Ципрас, неговите министри и други гръцки служебни лица, написа гръцкото електронно издание Kathimerini.

В коментар за турска телевизия по въпроса за островчетата Имия в Егейско море, поради които Гърция и Турция бяха покрай война през 1996 година, Игит Бюлут съобщи, че Атина ще „ усети гнева на Турция доста по-силно, в сравнение с Африн “, визирайки следения от кюрдите анклав в Сирия, където турската войска организира интервенция.

„ Ще счупим ръцете и краката на всеки офицер, на премиера или на други министри, които посмеят да стъпят на Имия “, безапелационен е турският политик, съобщи " Фокус ".

Припомняме, че в неделя, 28 януари, Бреговата защита на Турция блокира достъпа на министъра на защитата на Гърция Панос Каменос до необитаемите островчета Имия в Егейско море. Каменос е посетил региона, придружаван от началника на Генералния щаб на гръцките Военновъздушни сили вицеадмирал Николаос Цунис на борда на дребния военен транспортен съд „ Никифор “, където те са изпълнили къса гала по хвърлянето на венец в памет на починалите офицери от гръцкия Военноморски флот (ВМФ) Панайотис Влахакос, Христодулос Каратанасис и Хектор Ялосопу в нощта на случая край Имия с турските въоръжени сили през 1996 година.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР