Напрежението на пазарите около събитията в Близкия изток се запазва

...
Напрежението на пазарите около събитията в Близкия изток се запазва
Коментари Харесай

Борсов наблюдател: Федералният резерв приключва с лихвеното повишение

Напрежението на пазарите към събитията в Близкия изток се резервира и това слага на назад във времето икономическите и финансови вести. През тази седмица вложителите ще би трябвало да правят оценка значимите стопански данни за бизнесклимата и заетостта в Съединени американски щати, мненията на централните банкери след съвещанието за лихвите и новите корпоративни доклади.

Това се случва на фона на най-ниските стойности на показателя S&P 500 от май до момента, като натискът от разпродажбите остава висок. Реакцията на пазара е отрицателна, в това число и по отношение на акциите на компании, които регистрират положителни изненади в докладите си за третото тримесечие. Една от аргументите са и отрицателните прогнози за четвъртото тримесечие, които META даде, както и слабите резултати на Alphabet в клауд услугите. Изоставането на Alphabet от Microsoft в този сегмент трябваше да докара до по-силно показване на акцията на съперника, само че и нейното повишаване се оказа краткосрочно. Корпоративните доклади обаче са по-добри от прогнозите и демонстрират безспорното водачество на най-големите компании в обособените браншове. Ако наклонността на позитивните изненади се резервира, третото тримесечие ще регистрира покачване на облагите на годишна база и ще постави завършек на трите следващи интервала на спад.

Другият отрицателен фактор за акциите е покачването на доходността на държавните облигации в Съединени американски щати. 10-годишните бумаги за малко доближиха 5% приход. Това се случва дни преди съвещанието на Федералния запас, на което се чака да бъде непокътната лихвата от 5.50%. От значение е, какъв сигнал ще даде ръководителят на Федералния запас Джером Пауъл. Дали ще разяснява постоянния стопански напредък и ще удостовери упованията, че няма да се покачват повече лихвите? Заседанието обаче ще изпревари с два дни значимия отчет за безработицата от петък. Но стопанската система още не демонстрира основни признаци на смяна на пазара на труда, тъй че даже и да има отрицателна изненада, тя няма да е основна и да се изтълкува като началото на влошаващата се претовареност.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР