Напрежението между Русия и Великобритания не спира да расте, а

...
Напрежението между Русия и Великобритания не спира да расте, а
Коментари Харесай

Борис Джонсън скочи с ново обвинение: Кремъл тайно трупа запаси "Новичок"! Москва не се забави с остър отговор

Напрежението сред Русия и Англия не стопира да пораства, а Лондон насочи ново следващо обвиняване към Москва. Борис Джонсън съобщи пред BBC, че Русия скрито е складирала ресурси от нервнопаралитичното вещество, предава Reuters.

Припомняме, че точно този химикал бе употребен при отравянето на някогашния съветски двоен сътрудник Сергей Скрипал и щерка му преди по-малко от две седмици.

Джонсън твърди, че Кремъл е проучвал по какъв начин сходни оръжия биха могли да се употребяват при убийства и затова са ги тествали.
" This is not the response of a country that believes itself to be innocent " @BorisJohnson says Vladimir Chizhov's suggestion that the UK research laboratory Porton Down is the source of the nerve agent is " satirical " #marr pic.twitter.com/jMQeoLjUlw
— The Andrew Marr Show (@MarrShow) March 18, 2018
Англия упрекна Русия, че е употребила нервнопаралитичното вещество от руско време " Новичок ", с цел да извърши нахлуване против Скрипал и щерка му Юлия. Лондон дефинира случая като първия, в който от Втората международна война насам в Европа е било използвано химическо оръжие.

Джонсън твърди също по този начин, че към този момент има доказателства за интервала от последните 10 години, че Русия освен е проучвала използването на нервнопаралитични субстанции за убийства, само че и е произвеждала и складирала " Новичок ".

Британското външно министерство оповестява още, че на следващия ден в Лондон ще дойдат представители на Организацията за възбрана на химическите оръжия, с цел да изследват пробите от употребяваното при офанзивата вещество, а резултатите ще станат известни най-рано след седмица.

В изявлението си за BBC Джонсън съобщи, че уликите за отравянето " непреклонно водят към Кремъл ". Той добави, че идната седмицата ще има съвещание на английския Съвет за национална сигурност, на което ще бъде разисквано какви по-нататъшни ограничения вероятно да предприеме Англия.

Русия не се забави и отвърна на удара. В изявление още веднъж за BBC Владимир Чижов (постоянният представител на Русия в ЕС) хвърли друга бомба. " Веществото може да е пристигнало от английска лаборатория ", разгласи той.

Чижов отхвърля догатките, че Русия разполага със ресурси от химически оръжия и още веднъж изключва страната да стои зад отравянето на Скрипал и щерка му.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР