Напрежението между президента Румен Радев и управляващата партия ГЕРБ е

...
Напрежението между президента Румен Радев и управляващата партия ГЕРБ е
Коментари Харесай

Президентът Румен Радев: Ако ГЕРБ търсят битка с мен, ще я получат

Напрежението сред президента Румен Радев и ръководещата партия ГЕРБ е реалност и това призна самичък през вчерашния ден президентът. “Води се тази борба, въпреки че не смеят публично да я разгласят, само че считайте, че веднага като я търсят – ще я получат ”, съобщи Радев, откакто откри новата академична година в аулата на Софийския университет “Св. Климент Охридски ”.

“Това, което ме смущава повече, не е тази борба, това са всички процеси, които стават в страната и то на фона на идното Европейско председателство. Не поради това, дали то ще бъде сполучливо, или не. Считайте, че най-после ще бъдем потупани по гърба, такава е практиката в Европа ”, акцентира президентът. Той изясни, че очаквал министър председателят да озапти бек вокалите си в Народното събрание, само че това не се случило. “Те пеят все по-високо и все по-фалшиво ”, безапелационен бе президентът в отговор на въпрос дали ще беседва с министър-председателя Борисов по основни въпроси, свързани с модернизацията на армията. Според него министър председателят губи надзор върху партията си или я предизвиква в борбата против него по тази причина Радев не виждал смисъл да се срещнат. “Решението и за самолетите, и за цялостната рационализация на въоръжените сили, е в ръцете на премиера. Негова е и отговорността ”, съобщи още Радев.

И добави: “Мен ме тормози методът, по който гледаме на това Европейско председателство. Това, което желаеме да извлечем от него.Мисля, че ръководещите гледат на това Европейско председателство, като на някаква омерта, която да подсигурява успокоение от вътрешната страна и легитимация извън. Рискуваме тъкмо то да се трансформира в една витрина на гейтове, които започнаха да гърмят на всички места из страната ”.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР