Напрежението между нелегалните имигранти и полицията на гръцкия остров Лесбос

...
Напрежението между нелегалните имигранти и полицията на гръцкия остров Лесбос
Коментари Харесай

Напрежение на гръцкия остров Лесбос

Напрежението сред незаконните имигранти и полицията на гръцкия остров Лесбос продължава да ескалира, съобщи Българска телеграфна агенция.

Стигна се до конфликти, като се наложи служителите на реда да употребяват палки, с цел да попречат на към 2500 мигранти да се качат на ферибот, пренасящ бежанците до Атина. На остров Лесбос, който е с население 85 000 души, има над 17 000 бежанци, които чакат превоз за Атина.

Напрежението се ускорява и от това, че хиляди имигранти стачкуват против изискванията за настаняване. Бежанците направиха живи вериги и прекъснаха транспортните връзки на Лесбос за няколко часа.Полицията съумя да възвърне реда за момента. Властите обаче се тормозят, че е допустимо да стартират да разрушават магазини и да крадат артикули.Местните поданици също са обезверени и афишират, че са подготвени да поемат реда в свои ръце.

В неделя двама поданици на Лесбос бяха задържани, откакто замеряли бежанците с коктейли „ Молотов “.Напрежението се усили в допълнение след изказване на гръцкия министър по миграцията Янис Музалас, съгласно което дружно с бежанците на острова са пристигнали и джихадисти. Музалас акцентира, че обстановката е взривоопасна, само че даде обещание до няколко дни имигрантите да бъдат трансферирани в Атина.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР