Напрежение заради военен кораб между Китай и САЩ. Китай заяви,

...
Напрежение заради военен кораб между Китай и САЩ. Китай заяви,
Коментари Харесай

Напрежението между Китай и САЩ отново ескалира

Напрежение поради боен транспортен съд сред Китай и Съединени американски щати. Китай съобщи, че американски боен транспортен съд е навлязъл в негови териториални води. Съединените щати отхвърлиха обвиняванията, предават международни медии.
Напрежението сред Китай и Съединени американски щати още веднъж ескалира. Китай разгласи, че боен транспортен съд на Съединени американски щати е навлязъл в негови териториални води без позволение.

„ На 23 март военният транспортен съд на Военноморските сили (ВМС) на Съединени американски щати " Uss Milius " навлезе в китайски териториални води без единодушието на китайското държавно управление, нарушавайки суверенитета на Китай и заплашвайки сигурността му, подкопавайки мира и спокойствието в съответните води. “ В това изказване, направено от китайските военни, се показва, че боен транспортен съд, принадлежащ на Военноморски сили на Съединени американски щати, който е навлязъл в нейните териториални води в Южнокитайско море без позволение.

Министерството на външните работи на Китай реагира на Съединените щати, като съобщи: „ Съединените щати би трябвало неотложно да преустановят сходни правонарушения и подстрекаване или Китай ще продължи да подхваща избраните нужни ограничения за твърда отбрана на националния суверенитет и сигурност за поддържане на мира и стабилността в Южен Китай ".

Американският флот отхвърли изказванията на Китай. В изказването, направено от флота, се показва, че военният транспортен съд е правил рутинни интервенции в Южнокитайско море и не е бил изведен от региона.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР