Напрежение в спортното министерство. Станислав Недков - Стъки - шеф

...
Напрежение в спортното министерство. Станислав Недков - Стъки - шеф
Коментари Харесай

ММА спортисти влязоха в пререкания със служебния министър

Напрежение в спортното министерство. Станислав Недков - Стъки - началник на федерацията по ММА, и спортисти влязоха в постройката на ведомството. Причината - изказванията на представителя на служебното държавно управление Антон Кутев, че федерацията на Недков е била финансирана с над 1 милион лв..

Без покана и макар защитата на спортното министерство Станислав Недков - Стъки, и спортисти от федерацията по ММА влязоха в спортното министерство и блокираха кабинета на министъра.

" Ние няма да допуснем въвличането на Българската федерация по ММА в политически игри ", съобщи Стъки.

Според Недков спортният министър би трябвало да изясни за какво представителят на служебния кабинет е оповестил, че ръководителят на Българската федерация по ММА е взел над 1 милион от бюджета на министерството. Кузманов се видя със Стъки и спортистите, които го придружаваха.

" Аз не давам отговор за думи на хора, които приказват в пространството каквото и да било. Относно милионите на господин Недков уточнихме, че той ги е взел в годините, а някой в случай че е споделил, че ги е взел през днешния ден - аз няма по какъв начин да давам отговор за непознати думи ", сподели служебният министър.

" Той Кутев ще си понесе отговорност. Аз го давам на съд за клюки ", добави Станислав Недков.

Министър Кузманов посочи, че не е гледал изявлението на Антон Кутев и заяви по години какви суми е получавала федерацията, която управлява Станислав Недков.

" 18-а година - 177 000 лв., 19-а е взел 192 000 лв., 20-а е взел 210 000 лв. и 21-ва е взел 220 000 лв.. Сумарно събрано това нещо води до една цифра от милион, не съм математик ", сподели министър Кузманов.

" Аз желаех опрощение, получих го и няма защо да го осъждам ", сподели Стъки.

" Просто е установено, че господин Недков, както всички останали, той получава пари ", добави Кузманов.

Във Facebook Антон Кутев разяснява случая със Станислав Недков. Говорителят на държавното управление написа, че когато мускулите надвишават интелекта, стават неточности, и цитира по години сумите, които е поличила федерацията по ММА. Общо 799 000 лв. за четири години. Към тях Кутев прибавя 220 000 лв., получени по програмата за предварителна защита на зависимостите. И задава риторичния въпрос: В кои страни на Европа този спорт се финансира от страната? Както и дали нахлуването в ТВ студия и министерства е спорт и по кое време ще получи държавна дотация.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР