Напрежение в пленарната зала още на старта на работния ден

...
Напрежение в пленарната зала още на старта на работния ден
Коментари Харесай

Тошко Йорданов: Свиленски кой точно орган от тялото на Корнелия Нинова е?

Напрежение в пленарната зала още на старта на работния ден на депутатите. В остри конфликти влязоха народните представители от опозицията и ръководещите още по дневния ред, а по-късно се трансферираха и на орязаните пари по проекта за възобновяване.

Преди да съумеят да наредят програмата за седмицата, народните представители към този момент бяха на крачка от физическа разпра, което принуди ръководителя на Народно събрание Мирослав Иванов да даде отмора. Има Такъв Народ упрекна, че някогашен и кандидат-премиер не престават да звънят на техни депутати с предложения за новото болшинство.

Повод стана въпросът на Тошко Йорданов: " Свиленски кой тъкмо орган от тялото на Корнелия Нинова е? ", откакто преди този момент ръководителят на ПГ на левицата оспори настояването на Има Такъв Народ в седмичната стратегия да влезе тяхно предложение по закона за персоналната помощ и децата с увреждания. По-рано и той, и съпартиецът му Станислав Балабанов заключиха, че по време на митингите на майките на децата с увреждания са " се тръшкали " в тяхна отбрана ", а в този момент иронизират Има Такъв Народ за какво не били вкарани парите за персоналната помощ в бюджета. В момента трибуната се употребява за политическа агитация от Българска социалистическа партия поради гузната им съвест, установи Балабанов.

" Работейки болонки на Политическа партия, от Българска социалистическа партия джафкат в противоположна посока ", откри Йорданов. 

" Лицемерието в този парламент е издигнато на неповторимо равнище ", сподели и Тошко Йорданов и даде за образец Българска социалистическа партия. Той добави, че е " висша форма на двуличие " и това, че Кирил Петков и Асен Василев " се скъсват да звънят на хората от ПГ на Има Такъв Народ ". " Да се обаждат на роднините им и да оферират постове ", разкри Йорданов.

" И след това кой на кого бил орган? Свиленски кой тъкмо орган на тялото на Нинова е? ", попита Тошко Йорданов. Това провокира депутатите на Българска социалистическа партия да скочат от местата си и да стартира словесна препирня на рисково късо разстояние сред Свиленски и Тошко Йорданов, а в този момент апелите на ръководителя на Народно събрание останаха нечути, заради което Мирослав Иванов побърза да даде отмора.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР