Напрежение в Перник, културни дейци се притесняват, че ще останат

...
Напрежение в Перник, културни дейци се притесняват, че ще останат
Коментари Харесай

Напрежение в Перник заради реформа в културата

Напрежение в Перник, културни дейци се тормозят, че ще останат без работа в пандемията, поради новата визия на кмета на Перник Станислав Владимиров за развиването на бранша. Надига се неодобрение точно против методът, по който се отпускат пари за просвета, което допуска закриване на част от общинските структури в тази област.
" В България думата " промяна " в устата на политик е до болежка втръснала, тъй като по-скоро тя е реплика на някаква смяна, реплика на някаква активност. Новото политическо управление маха някакви политически фигури и вкарва нови. В Перник аз виждам по доста по-различен метод културния живот. В последните години се свръзва с някакви сръбски концерти и маанета. Така че аз виждам, че в нашия град можем да създадем по този начин, че да се приказва за богат културен живот. Променяме цялостният метод към него. Културните дейци от самото начало повтарят, че няма пари и поради това те не могат да създадат едно или друго в спектакъл или концертна активност. Със сигурност ще има съкращения в културата, сигурно ще има мъчителни ограничения, изключително на действия, които не носят никакъв артикул. Но за първи път, можете да извършите информация - никой град с нашите мащаби не отделя такива пари за просвета. Идеята и упоритостта на този бюджет е половин милион лв., които на спортен принцип да финансират най-хубавите хрумвания и планове за културния живот в Перник . " Така изясни проектите си кметът на града Станислав Владимиров пред Btv.
 Кметът на Перник подвига такса боклук с 800 %. Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия се разграничава от това решение Кметът на Перник подвига такса боклук с 800 %. Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия се разграничава от това решение
Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия се разграничава от следващото решение на кмета на Перник Станислав Владимиров, което е в несъгласие със соц...
" Различни гилдии са си запазили едни територии и не би трябвало да променяме нищо . Културата не са заплатите, не са щатните бройки, а духът на всеки един град. ", разяснява той недоволството измежду създателите в града.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР