Напрежение в парламента. Депутати от ГЕРБ влязоха в деловоството на

...
Напрежение в парламента. Депутати от ГЕРБ влязоха в деловоството на
Коментари Харесай

Депутати влязоха в деловодството на НС, за да изискат документи от прокуратурата

Напрежение в Народното събрание. Депутати от ГЕРБ влязоха в деловоството на Народното събрание, с цел да изискат документи от прокуратурата, уличаващи в закононарушение депутат от Българска социалистическа партия.

Става въпрос за документите, с които основният прокурор Сотир Цацаров изиска снемането на имунитета на Манол Генов.

Притеснения на народните представители от ръководещата партия са, че в документите има данни, които уличават Генов в пазаруване на ромски гласове.

„ Превръща ли се Българска социалистическа партия, като партия и парламентарна група, в платформа, която вкарва криминалитета в политическата власт? Това са значимите въпроси. И в случай че отговорите са позитивни, считам, че господин Манол Генов би трябвало да изхвърчи като запушалка от висшата политическа власт на България “, съобщи Антон Тодоров от ГЕРБ.

„ Понеже Българска социалистическа партия са в обстановка на честен стожер на обществото през последните месеци, чакаме и реакцията на госпожа Корнелия Нинова да бъде поредна – такава, каквато беше и във връзка с господин Гергов, и във връзка с други проблеми. Иначе ще си мислим, че това, което се случи с господин Гергов, е било просто вътрешнопартийно разбъркване и почистване на вътрешнопартийни сметки, а не честен акт на водача на Българска социалистическа партия “, съобщи и Тома Биков от ГЕРБ.

От Българска социалистическа партия разясниха, че не схващат за какво ГЕРБ нямата такива претенции и към своите депутати или въобще други народни представители, за които основният прокурор също е изискал събаряне на имунитета. --> Междувременно стана ясно, че Цацаров е по желал имунитета и на Живко Мартинов от ГЕРБ. Мотивите ще станат известни до края на деня.

Нинова пък разгласи, че е изпратила писмо до Специализираната прокуратура с искане да бъдат оповестени имената на политиците, финансирани от КТБ.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР