Напрежение в отношенията ни с Македония няма, но в Скопие

...
Напрежение в отношенията ни с Македония няма, но в Скопие
Коментари Харесай

Каракачанов: В Скопие се самозабравят, не е лошо да ги вкарваме в пътя

Напрежение в връзките ни с Македония няма, само че в Скопие се самозабравят. Това сподели вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов в студиото на Българска национална телевизия.

Той разяснява тематиката, откакто през вчерашния ден заплаши Македония с обсада на участието й в Европейския съюз и НАТО, в случай че министър председателят Зоран Заев продължава да твърди, че има македонски език.

" В Скопие се самозабравят и не е неприятно понякога да ги вкарваш в пътя. След сключване на контракта през август Скопие възприема една тактичност да хитрува и да натрапва съществуването на македонски език освен на своя територия, само че и на територията на другите страни ", уточни водачът на Вътрешна македонска революционна организация.

По думите на Каракачанов, тактиката на Скопие е да бави, да минава времето, без да одобряват безусловно нищо като промяна в своята агитация. Кой различен прави това по толкоз малоумен метод - да дезинтегрираш личното си общество и да го противопоставяш против съседите му, попита риторично вицепремиерът.

Той чака тази седмица като се събере общата комисия, която би трябвало да почиства противоречивите въпроси в съглашението, да извади достоверните документи, а не тези, които са писали техните професори от Югославия през 60-те години.

По думите му, сега в " дребната " коалиция на Обединените патриоти има мъртвило, което е благотворно, тъй като дава време за размисъл и по-умни решения. Компромиси не сме правили, само че доста нерви изхарчихме, добави вицепремиерът.

" Има две съществени тематики, по които трябваше по-активно да се работи през годината - едната беше приходите на жителите, а другата за инвалидните пенсии - на тези хора, които са здрави, а против един подкуп са си извадили подправени решения за ТЕЛК. Не че не се работи по тях, само че е по-бавно ", сподели Каракачанов.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР