Напрежение в небето между САЩ и Русия излезе наяве, след

...
Напрежение в небето между САЩ и Русия излезе наяве, след
Коментари Харесай

Американци се хвалят, че прехванали руски изтребители

Напрежение в небето сред Съединени американски щати и Русия излезе нескрито, откакто от Пентагона взеха решение да се похвалят за професионализма и бързата реакция на своите военновъздушни сили. Това стана посредством видео, оповестено и в YouTube, на което е показано по какъв начин два американски изтребителя F-15 са вдигнати, с цел да прехванат два съветски Су-30.

Става ясно, че двата случая са от 23 ноември и 13 декември и се развиват в неутралното небе над Балтийско море. Американските изтребители, които вземат участие в надзор на въздушното пространство в Балтийския район, са вдигнати от английската авиобаза „ Лейкънхийт ".

Според Пентагона двата съветски самолета са били ескортирани към съветското въздушно пространство.

„ Прехващането беше проведено, тъй като съветските самолети не бяха предали кодовете, изисквани от авиодиспечерите, и не показаха своя проект за полет ", оповестиха американските военни.

От съветското Министерство на защитата незабавно дадоха отговор. Те потвърдиха за случаите, само че са безапелационни, че случай на процедура не е имало и съветските изтребители в действителност не са били прехванати.

„ Маршрутът на полетите бе координиран с органите за въздушен надзор и бе строго по интернационалните правила, без да се нарушава държавна граница.

По време на полетите самолетите F-15 се приближаха на безвредно разстояние до съветските изтребители, след което си отидоха ", гласеше известието на съветското военно министерство.

Ето и видеото, което разпространиха от американска страна:

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР