Напрежение в детска градина в Бургас. Родители твърдят, че децата

...
Напрежение в детска градина в Бургас. Родители твърдят, че децата
Коментари Харесай

Напрежение в детска градина в Бургас

Напрежение в детска градина в Бургас. Родители настояват, че децата им са удряни от здравната сестра, която се грижи за тях. Децата са на възраст сред 1 и 3 години в яслената група.

Мария Стоянова до неотдавна е била здравна сестра в детската градина. Казва, че напуснала поради експанзията, която проявявала към децата нейната колежка Димка Илиева.

" Ставала съм очевидец на ужасни неща, като удряне през лицето, скубане на коси, удряне с пантофи по главите. Беше предизвикано от това, че детето не може да си обуе или събуе единствено пантофите, на децата им се зачервяваха лицата от плесници ", съобщи Мария Стоянова, някогашна здравна сестра в ДГ " Изгрев " - Бургас.

" Онзи ден, когато аз взех детето от детската градина, просто останах в потрес, имаше синини по краката ", описа Берна Сюлейман, родител.

" Забелязахме, че детето не дава до го пипат по косата. Изпада в смут, когато е допряно. От госпожа Стоянова разбрахме, че щерка ни е едно от децата, които е скубано и удряно по главата ", добави Кирил Добрев, родител.

Мария Христова към този момент е отписала своето дете от детската градина, защото самата тя е ставала очевидец на по-агресивни дейности, преди да вземе детето си.

" Пред мен издърпа детето ми и през зъби ми сподели, че няма повече личният състав да ме чака, целият колектив да ме чака ", разяснява Мария Христова, родител.

" Аз бяха извънредно сюрпризирана и още не мога да допускам, че това нещо се е случило. Всичкият екип, който е в детската градина, в тяхното устно изявление нито един от тях не удостовери тази информация ", съобщи Жанета Иванова, шеф на ДГ " Изгрев " - Бургас.

Срещаме се и с Димка Илиева, за която се твърди, че е удряла децата. Тя има 40-годишен стаж.

" Работя от 4 години в тази детска градина. Никога не съм посягала на някое дете ", сподели Димка Илиева, здравна сестра в ДГ " Изгрев " - Бургас.

По думите ѝ междуличностен спор с колежката ѝ Мария Стоянова е довел до обвиняванията.

" Дойде нов помощник-възпитател и тя още от първия ден не я възприе, тъй като била на възраст. Абсолютно ви декларирам, че всеки ден дамата беше разревавана от нея, защото на нея не ѝ угаждаше ", сподели още Димка Илиева.

Димка Илиева е отстранена краткотрайно до изясняването на обстановката. Проверка се прави и от Община Бургас. А Илиева, която е неведнъж награждавана, обмисля повече в никакъв случай да не се връща на работа.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР