Напрежение по време на общото събрание на Пълдин Туринвест“, контролиращо

...
Напрежение по време на общото събрание на Пълдин Туринвест“, контролиращо
Коментари Харесай

Сблъсъци по време на общото събрание на „Пълдин Туринвест“, контролиращо Панаира

Напрежение по време на общото заседание на „ Пълдин Туринвест “, контролиращо Панаира в Пловдив, на което се приема нарастването на капитала на сдружението посредством апорта на варненските акции.

Издателят Манол Пейков, съпроводен от още протестиращи жители, нахлуха в хотела на Георги Гергов " Санкт Петербург ",където се организира събранието и желаеха да участват, с цел да видят по какъв начин е дал своя вот Ясен Михайлов - представителя на Община Пловдив, която има 25% в сдружението.

Полиция и частни гардове стопираха достъпа на протестиращите до събранието. Стигна се и до физически конфликти, а Михайлов излезе и изясни, че е дал своя вот срещу увеличение на акциите на „ Пълдин Туринвест “ с мажоритарен притежател предприемача Георги Гергов.

По-рано денем кметът Здравко Димитров съобщи пред публицисти, че ще апелира в съда днешното решение на акционерите на сдружението, в случай че то е за приемане на варненските акции. Градоначалникът разгласи това след неуспеха, поради липса на кворум, и на втората изключителна сесия на Общински съвет по проблема. И през днешния ден, както и на 3 януари, отсъстваха съветниците от ГЕРБ и достоверното локално Българска социалистическа партия, от което левицата, отпред с Корнелия Нинова, се разграничиха.

На нарочния брифинг участваше и градският водач на ГЕРБ Иван Тотев. Той съобщи, че съветниците са отсъствали от сесията, тъй като провеждането й е било изцяло безпредметно и дефинира проблема като политически цирк.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР