Напрежение над Японско и Източнокитайско мореБомбардировачи на Москва и Пекин

...
Напрежение над Японско и Източнокитайско мореБомбардировачи на Москва и Пекин
Коментари Харесай

Тревога в Сеул заради руски и китайски бойни самолети

Напрежение над Японско и Източнокитайско море
Бомбардировачи на Москва и Пекин правят взаимни патрули

Учебната задача траяла осем часа

Руски и китайски стратегически бомбардировачи направиха през днешния ден взаимен патрул над Японско и Източнокитайско море, съобщи Ройтерс, базирайки се на известие на съветското министерство на защитата.

От ведомството показаха, че бомбардировачите Ту-95 на съветските Военновъздушни сили и китайските бомбардировачи Х-6K са прелетели над Японско море и Източнокитайско море по време на осемчасова задача.

Съобщението пристигна часове, откакто Южна Корея разгласи, че е вдигнала по паника бойни самолети, откакто два китайски и шест съветски военни самолета са навлезли в зоната й за противовъздушна защита. 

Два китайски бомбардировача няколко пъти навлезли във въпросната зона край южните и североизточните крайбрежия на Южна Корея към 5,50 часа сутринта локално време. Няколко часа по-късно те още веднъж навлезли в зоната от Японско море, дружно с съветските бойни машини, измежду които бомбардировачи Ту-95 и изтребители Су-35. Всичките самолети напуснали зоната 18 минути по-късно, показаха от Обединения комитет на началник-щабовете на Сеул. Като прецизираха, че машините не са нарушили въздушното пространство на Южна Корея. 

Зоната за противовъздушна защита е пространство, в което страните могат да изискат самолети да подхващат избрани стъпки за идентификация. За разлика от въздушното пространство на избрана страна, няма интернационалните правила, регулиращи държанието в зоните за противовъздушна защита. 

Русия не признава южнокорейската зона за противовъздушна защита. А пък съгласно Китай тези зони не са пространство от нечия територия и надлежно всички страни имат право на свободно придвижване през тях. 

В известието си съветското военно министерство уточни още, че в границите на днешните учения съветски бомбардировачи за първи път са кацнали в Китай, а китайските бомбардировачи прелетели до въздушна база в Русия. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР