Напрежение между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ. Двете коалиции влязох в задочен

...
Напрежение между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ. Двете коалиции влязох в задочен
Коментари Харесай

Десислава Атанасова: ПП поискаха да обсъдим този път нашата управленска програма

Напрежение сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ. Двете обединения влязох в неприсъствен разговор и си размениха язвителни реплики и обвинявания. Борисов назова държанието на ПП-ДБ безконтролно. Последва писмен отговор от Кирил Петков. От ГЕРБ обаче споделиха, че ПП-ДБ са поискали още веднъж да беседват, само че този път върху управническата стратегия на ГЕРБ.

Щом всички в купом желаеме да паднем в пропастта, наречена последващи избори, ще паднем, сподели водачът на ГЕРБ

ГЕРБ няма да прави обединения с Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи, а предлага персони, към които да се обединят партиите, разгласи Бойко Борисов в коридорите.

„ Коалиция с Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи няма да върша. Срещу безотговорността на Политическа партия и Демократична България личностите в Народното събрание, не партиите, а личностите да вземат решение дали да се отиват на избори, или не. Щом всички партии заедно желаят да паднем в пропастта, ще паднем. Ние предлагаме единствено персони – за три месеца, за един, за шест, с цел да не можем Политическа партия и Демократична България да се заловен, мокрият им сън да стане действителност - ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия, с цел да ни бият на локалните избори. Няма да стане., няма да го разреша “, сподели водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Не можем да подкрепим първи мандат и разбъркан кабинет във втори мандат, уточни той

Борисов насочи и съответно предизвестие.

„ Президентът Радев му искам да е жив и здрав, тъй като дълго ще ръководи и е последното избавление на българите сега. Това го споделям на Христо Иванов, Атанас Атанасов и всички, които стоят в профил от Демократична България, срамят се от Политическа партия, само че мълчат, потривайки ръчички, че могат да вземат нещо в локалната власт “, сподели още водачът на ГЕРБ.

Снимка: bTV


Отговорът на Политическа партия пристигна документално от Кирил Петков в обществените мрежи. Според него пред ГЕРБ има три разновидността. Първият - да поддържа Политическа партия и Демократична България.

„ Вариант Б: ГЕРБ могат да се върнат обратно в годините на задкулисието, да потърсят поддръжка от Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ, знаейки доста добре, че би трябвало да се преценяват със студения запас на господин Доган, да работят в тясно съдействие с господин Пеевски, да разискват евроатлантическите си политики с Българска социалистическа партия, а може би и с Възраждане. Това може да бъде наречено държавно управление на малцинството на ГЕРБ с основната поддръжка на Движение за права и свободи и помощ от другите партии “, написа съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков във Facebook.

От обединението ПП-ДБ оповестиха, че няма да разясняват изявите на ГЕРБ

Третият вид съгласно Петков са избори със същия резултат. От ГЕРБ реагираха, че безусловно до през вчерашния ден са разговаряли и намирали съидейници.

„ Непочтено отношение – да показват някакъв кабинет който не ни беше обявен “, сподели Десислава Атанасова.

Утре в 11 часа ще се срещнем с Движение за права и свободи, в 13 часа – с Българска социалистическа партия, а в 15 часа – с „ ИТН “, сподели още тя

А думите на Борисов провокираха реакции и в коридорите.

„ Моят единствен зов е да понижим прочувствения градус и да се върнем към градивната работа за България “, сподели Даниел Лорер от ПП-ДБ.

Всичко, което те желаеха от нас, го направихме, разяснява съпредседателят на Политическа партия по адрес на ГЕРБ

На финала на деня последва следващият поврат.

„ От Политическа партия към този момент желаеха още веднъж да обсъдим този път нашата управническа стратегия “, сподели Десислава Атанасова.

Кога ще са тези възможни диалози още не е ясно.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР