Напрежение между депутатите на ГЕРБ и Демократична България“. Народните представители изслушват

...
Напрежение между депутатите на ГЕРБ и Демократична България“.
Народните представители изслушват
Коментари Харесай

От ГЕРБ са притеснени, че депутат от ДБ бил в контакт с издирвания за тероризъм британец

Напрежение сред депутатите на ГЕРБ и „ Демократична България “.

Народните представители изслушват при закрити врата министъра на вътрешните работи Иван Демерджиев и ръководителя на ДАНС Пламен Тончев поради арестувания у нас британец. Дейвид Бодил беше задържан преди ден в плевенско село, защото е търсен от Интерпол поради тероризъм. Казусът провокира и политически реакции.

Искането за чуване е по предложение на ГЕРБ-СДС, а повода – появила се информация за връзка сред депутата от „ Демократична България “ Албена Симеонова и търсения за тероризъм британец.

„ На един терорист или обвинен за тероризъм човек, търсен с алена бюлетина от Интерпол, му оказва помощ да се устрои народен представител – това се назовава вербовка за сътрудник на въздействие “, съобщи Манол Манев от ГЕРБ.

Симеонова разяснява, че не се усеща отговорна и с интерес чака каква информация ще дават от службите.

Междувременно окръжният съд в Плевен остави за непрекъснато в ареста британеца Дейвид Бодил.

Той е търсен от управляващите в Обединеното кралство за осъществено закононарушение по член 4 от Закона за взривните субстанции от 1883 година – подготвяне и владение на експлозиви при подозрителни условия, което е закононарушение по чл.339 от Наказателния кодекс на Република България. За това закононарушение законът във Англия планува пожизнен затвор, съобщи Българска телеграфна агенция.

В хода на съвещанието стана ясно, че заповедта за задържане на Бодил е издадена на 28 декември 2022 година от областен арбитър в магистратски съд в Уестмистър, Лондон. 28-годишният мъж е напуснал родината си и на 19 ноември 2022 година е дошъл в България.

Пред съда в Плевен британецът сподели, че откритите в дома му взривни материали са част от неговото занимание и не е имал желание да наранява някого.

В претекстовете за взимане на най-тежката мярка за неотклонение съдията-докладчик по делото уточни, че към сегашния миг може да се направи обосновано съмнение, че Бодил е направил закононарушение, което се санкционира с пожизнен затвор.

В края на днешното съвещание бе обявено, че на следващия ден ще се организира съвещание по настояването за изгонването на Дейвид Бодил.

Вижте още във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР