Напрежение между демократи и републиканци в Съединените щати - този

...
Напрежение между демократи и републиканци в Съединените щати - този
Коментари Харесай

Губернаторът на Чикаго обвинява колегата си от Тексас, че праща автобуси с мигранти

Напрежение сред демократи и републиканци в Съединените щати - този път поради мигрантски напън. Според кмета на Чикаго, губернаторът на щата Тексас редовно изпраща рейсове с мигранти в града, в който и в този момент има хиляди търсещи леговище.

Градската администрация на Чикаго поставя старания да приюти хиляди мигранти, които от няколко месеца живеят в полеви уславия пред полицейските ръководства и на интернационалното летище О Хара. Кметът на Чикаго, който е негър, пое поста през май. Сега температурите падат, а рейсовете с мигранти от Тексас не престават да идват.



" Всеки знае, че десният екстремизъм в тази страна е ориентиран против градовете, ръководени от демократи. Честно казано, има съзнателни дейности против градовете под ръководство на демократите, където ръководителят е цветнокож. Всичко е ориентирано към основаване на проблеми и безпорядък ", сподели Брендън Джонсън - кмет на Чикаго.

От април предходната година щатът Тексас е транспортирал с рейсове повече от 66 хиляди мигранти в шест града, ръководени от демократи. В четири от тези градове кметовете са чернокожи.

В същото време десетки поданици на Чикаго стачкуват против построяването на две нови убежища за мигранти в предградието Брайтън Парк. Обектите са финансирани от щата Илинойс и би трябвало да отворят порти в средата на декември. Центровете костват 65 милиона $ и ще подслонят повече от 2 200 претенденти за леговище.



" Хората споделят, че сме расисти и други дрън-дрън нелепости поради мигрантите. Аз самият се считам за 100 % преселник, тъй като майка ми и татко ми са брали царевица. Баща ми е събирал картофи като всеки различен, не се е родил със сребърна лъжичка в устата, трябвало е да се бори. А в този момент тези хора просто слизат от рейсовете и получават всичко, както се споделя, на червен килим. Като поданик не считам това за вярно ", сподели Рикардо Паласиос - гражданин на квартала Брайтън Парк - Чикаго.

Противниците на комплекса са завели дело за прекъсване на градежа с аргумента, че нарушава законите за зониране на Чикаго.



" Ние сме доста гостоприемна общественост. Тук е цялостно с всевъзможни мигранти. Тревожа се, че не е хуманно да се тъпчат доста хора в този малоумен концлагер, в случай, че разполагаме с парцели за отдаване чартърен. В този миг разполагаме със 100 обекта за наемане в Брайтън Парк ", сподели Ричард Зъпкъс - гражданин на квартал Брайтън Парк.

Засега 17 църкви в Чикаго се преустройват като убежища за мигранти с частни дарения. Там в границите на 60 дни новодошлите ще разполагат с заслон, храна и ще се срещнат с опциите за намиране на работа.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР